fredag, april 24, 2009

Ytterligare en solig dag i stuganÄnnu en vacker dag i stugan. Vi insåg vikten av l-å-n-g vattenslang och köpte till ytterligare 20 m trädgårdsslang inför eldningen av allt riset som tornar upp sig nere mot sjön. Och det får absolut inte blåsa. Undrar när den dagen ska komma (bilden visar en av fyra högar och än är allt inte insamlat).

Men nu har jag i alla fall oljat in flytbryggan så den ska hålla för ytterligare en säsong ute på sjön. Hoppas bara att båtmotorn håller också. Den sjunger nog på sista versen. Dessutom har solsängarna fått sig en strykning och så även solaltanen.

Även i kväll bjöd C på middag (uppvärmd färdighämtad Thaimat, dag 2) samt lite senare resterna från gårdagens ostbricka och rödvin. Men gott var det. Ostbrickan räcker nog till i morgon kväll också.

Jag ringde till sonen Roger och berättade att hos oss råder omvänd ordning. C söter markservicen (serverar mat och kaffe mm) och jag sköter grovgörat (släpar ris, målar bryggan, bär tunga kassar, kör bilen mm). Jag behöver bara slänga mig på soffan efter väl förrättat värv så blir jag servad med mat, kaffe och vin med ost osv. Jag berättade för honom att jag gillar läget. Han blev mycket bekymrad och bad mig att inte tala om det för Fia. Hon kunde komma att få underliga idéer, menade han.
PS: Efter en lång konferens via våra mobiltelfoner lyckades vi få igång parabolen så vi nu kan se på TV. Välsignade mobiler. Jag minns när vi för några år sedan fick stå och skrika oss hesa för att meddela när parabolen var rätt riktad. Gissa om vi var osams! DS

2 kommentarer:

Anonym sa...

Kan inte C lära ut lite till H .för den markservicen vill jag också ha

Elvira sa...

Lyckliga Du! Jag kommer och tar med mig arbetshandskar och drar ris idag. Ser fram emot att få se erat paradis.