söndag, augusti 22, 2010

Ett besök på nya Clas Ohlson - den nya IKEA-kopian

Vädret var fint idag så jag lyckades locka CG med på en biltur till Insjön för hans första besök på nya IKEA (förlåt Clas Ohlson).

Det blev ett långt besök på Clas Ohlson så han fick många tillfällen att sätta sig ner och vila på sin nya Rollis, dvs rullator. Han var glad för sittbrädan, det kan jag lova. Det är faktiskt svårt att hitta och orientera sig på CO. Men jag vill poängtera att personalen är mycket tjänstvillig och de är heller inte svåra att få tag på. Jag föreslår att de målar ut sådana där fotsteg som finns på "riktiga" IKEA, gärna gröna eller blå som visar den rekommenderade rundvandringsvägen, och utmärkta med text bredvid fotstegen med t ex "EL","BYGG", "HUSHÅLL", "DATA" osv. Avstickarfotsteg kan ju vara t ex gula och genvägen (som CO kallar "Smitvägen" kan ju förslagsvis vara röd). De skyltar som finns syns lite dåligt pga färgsättningen Vi inhandlade diverse smågrejer, bl a ett vajerlås till Rollisen.

Besöket i Insjön avslutades med ett besök på Pettersons Kiosk där vi åt varsin STOR mjukglass med strössel.

På hemvägen gjorde vi ett nerslag i stugan för att lämna lite grejer och ta hem lite andra, men det är en annan historia.

Inga kommentarer: