tisdag, augusti 03, 2010

Ofrivilligt deltagande i CCW cruisingen i Rättvik

Vackert väder i dag i stugan i Leksand. Efter lunch beslöt vi oss för en liten lusttur. Det blev Siljansnäs och därefter kaffe med våffla/vispgrädde/hjortronsylt på Klockargården i Tällberg. CG föreslog att vi skulle åka till Rättvik och kolla köerna till CCW cruisingen. Jag var tveksam men eftersom CG var så angelägen så rattade jag bilen norrut mot Rättvik (vår mantalsskrivningsort) i st f söderut mot Leksand.

Vid vägskälet mot Falun/Gävle började köerna. 45 minuter fram till första rondellen. Då var klockan 16.58, 2 min innan cruisingen började. Vi svängde upp Kvarngatan, svängde vänster vid Folkparken och hamnade förstås mitt i smeten. Satt fast i kön mitt framför vår egen lägenhet (gissa om vår balkong såg inbjudande ut). Men där var vi portade eftersom barnbarn med sällskap hade tiggt till sig övernattning där. Svängde vänster in på Dalagatan (infarten till vår gård var också inbjudande) men tvingades vidare till Ågatan där vi räknade med att smita ut till södra rondellen och vidare mot Leksand. Men tji vad vi bedrog oss! En bister vakt visade oss in på smågatorna norrut igen och vi hamnade i smeten igen vid ICA Fiolen. Etter värre.

Nu gick det bara att åka norrut. Varenda rondell var stängd för rundkörning. Nu var vi verkligen med i Classic Car-cruisingens krypkörning. Gissa om vi kände oss som en katt bland hermelinerna! Men vi vinkade och log så som Victoria och Daniel gjorde på bröllopet och låtsades som om vi hörde till gänget. Inte förrän vi kom till avtaget mot kyrkan gjorde jag en våghalsig U-sväng och hamnade förstås i cruisingen igen - nu åt andra hållet, söderut. Nu upprepades krypkörningen igen genom hela Rättvik. Men vi log glatt och vinkade och vi tog en hel del kort (lägger kanske in ett senare).

En timme senare kunde vi passera södra rondellen och då kunde vi äntligen accelerera till den hisnade hastigheten av 70 km/timme. Drygt 3 timmar efter fikastoppet i Tällberg var vi tillbaka i stugan igen.

Inga kommentarer: