måndag, april 04, 2011

Snabbt besök på lasarettet

I morse klev jag upp kl 05 och kl 06.30 klev jag på bussen till lasarettet i Falun för operation av gråstarr i hö öga. Innan dess hade jag droppat in pupillvidgande droppar i ögat så det var tur att jag hade solglasögon med mig.

Operationen var snabbt utförd av lugn och glad personal, inget att oroa sig över. En fika efteråt i kafeterian och jag var hemma igen  kl 11 med bussen. Christer hade nätt och jämt hunnit upp och ätit frukost när jag kom tillbaka.

Men sedan var det jag som somnade som en stock och sov i mer än 5 timmar. Det var nog dom där "beska dropparna" jag fick av systern innan operationen för att jag skulle hålla mig lugn och tyst som tog ut sin rätt ;o).

Nu ska jag ta det lugnt under ca 4 veckor, droppar i ögat 3 ggr/dag, inget bad och gym och bubbande med tunga saker. Det låter som ett makligt liv ett tag framöver. Och snart är det dags för andra ögat.

5 kommentarer:

Sara sa...

Oj, det var verkligen ett snabbt besök!! Skönt att det gick så smidigt.

Gunilla sa...

är det så smidigt?! Wow! Men inget jag eftersträvar precis.
Själv har jag förhöjt tryck i vä öga.. pappa upp i dan!

Gunilla sa...
Den här kommentaren har tagits bort av skribenten.
Brittis sa...

Gunilla: Oj då, du håller väl koll ordentligt?
Sara: Ja det gick smidigt men eftervården blir tuff. Inget gym, inget bad och inget påtande i jorden. Och på det droppar i ögat 3 ggr/dag i 4 veckor.

Unknown sa...

Hejsan Britt-Marie!
Trodde inte att en ögonoperation var så snabbt överstökad. Skönt för dig.Nu hoppas jag att du får fira en fin PÅSK ändå. Ja, en GLAD PÅSK önskar jag dig och din familj.
Varma hälsningar från
Majvor o Sven