fredag, maj 26, 2006

En dag i stugan

Sov länge men väcktes av att guben drog upp rullgardinen med en smäll. Tyckte väl att det var dags att gå upp. När jag drar upp rullgardinen för min sovande gube då blir han minsann inte glad.

Slappardag i stugan innebär jobb. Idag innebar det att stryka flotten med träimpregnering innan den ska sjösättas. Får upprepa det i morgon. Sedan kärra iväg halvförmultnat material från sjön. Vi försöker hålla bottnen fri från löv mm som sedan annars blir till dy. Jag var rejält trött när det var slut. Överblivna trädgårdsmöbler från altanen i Ble ställdes upp nere vid sjön. Bara nu inte familjen som nyss köpt tomt ovanför vårt hus får för sig att dessa möbler och slogboden med grillplats som vi satt upp för många år sedan är allmän egendom. Vissa tecken tyder på det. En strandremsa på ca 50 m nedanför vår tomt är nämligen allmänning och det är där slogboden står samt nu också trädgårdsmöblerna. Får se hur det här utvecklar sig.

Kicki med barnen är här och Sanna ska vara kvar över helgen medan Kicki arrangerar ett Linedance-jippo. Alex är hos sin pappa. Sanna krattade ner vid sjön och fixade salladen till middagen. God.

4 kommentarer:

Anonym sa...

ni får ställa dit blommor, en duk.. göra det mer privat med saker?

Trist om ni åker på granngräl

Bror sa...

50m??? Det är väl 50 m ner till sjön? Du menar väl 5m?

Bror sa...

Lägg dit C naken. DET är en privat sak.

Brittis sa...

Tack för alla tips. Ni är verkligen kreativa.

Beträffande allmänningen mellan sjön och vår tomt så hade jag delvis fel. Men strandremsan som är allmän är nog ca 30 m.

Men visst vore det synd om det blev misshälligheter. Hoppas jag har fel föraningar.