söndag, maj 07, 2006

Puh, vilken vecka!

Har jag verkligen inte skrivit något sedan den 26 april? Det känns ju som om det var i går jag skrev sist.
Men vi har varit i Skåne på snabbvisit tillsammans med C:s bror och svägerska för att gratulera en av deras kusiner. Det blev verkligen en överraskning för festföremålet. Och trevligt. Fin övernattning på hotell och glasbruksbesök på hemvägen. En liten figur från Kosta blev det också. Övernattning i Stockholm. Hemfärd 1 maj.
Se´n direkt in i flyttbestyren igen. Redan nästa morgon (tisdag 2 maj) bankbesök i Borlänge för att slutbetala köpesumman för lägenheten. Sedan direkt till lägenheten i Rättvik för att få nyckeln. En timme senare besök av målare som skall tapetsera två rum och måla tak och lister. Skrev lista på allt som målaren ville ha. Ägnade sedan ett par timmar åt att riva ner tapeter. Onsdag (tidigt!) till färgbutiken för att införskaffa allt material som behövdes (gjorde i förbifarten helt nya tapetval!), vidare de 7 milen till lägenheten med alla pytsar, färgburkar och tapeter. Ägnade resten av dagen åt att teipa målarpapp på golven i de två rummen tillsammans med svågern R (tack och lov för honom!). Han byggde dessutom en ställning i trappen åt målaren eftersom tapetseringen även omfattar utrymmet i en trapp. Övernattning i sommarstugan i Leksand. Torsdagen ägnades åt att besöka lägenheten och vara lite handräckning. Torsdag kväll till huset i Borlänge för att grundmåla sängramen (det som borde gjorts för flera år sedan). Sov på madrasserna på golvet. Fredag morgon 1:a färdigstrykningen. Sedan de 7 milen till lägenheten i Rättvik för att kolla läget och städa efter målningen och slipningen. Samt naturligtvis göra en rejäl runda på Rättviks famtastiska marknad! Kan intyga att det är livsfarligt att gå där med ganska välfylld plånbok! Därefter snabbt till sommarstugan i Leksand för på eftermiddagen skulle dottern Kicki med barnen Sanna o Alexander komma. Trevlig kväll.
Tidigt (kl 7) lördag morgon (dvs i går) smög jag iväg (alla sov) till Borlänge för att sammanstråla med ett gäng som skulle till Solsökehem i Sunnansjö för att hela dagen delta i ett seminarium "Stress och utbrändhet ur kosmologisk synvinkel" Verkligen ett angeläget ämne! Kom tillbaka till Borlänge kl 18. Gjorde en 2:a stykning på sängramen innan jag styrde kosan till sommarstugan i Leksand där C samt K och barnen väntade. Grillning. Ganska tidigt i säng.
I dag (söndag) långsamt uppvaknade, långsam frukost, underbart väder. Det beslöts att vi alla skulle åka till marknaden i Rättvik. Fikade bland målarpytsarna i lägenheten. Sedan tillbaka till sommarstugan. Åt snabb middag (tjocka skivor rökt kött som inhandlats på marknaden, hutlöst dyrt) samt potatissallad. Kicki o barnen åkte hem till Vansbro. Rensade ett par rabatter, slappade på altanen (C kom med glass o kaffe) och när det blev lite för kyligt så satte jag mig vid datorn.

1 kommentar:

Anonym sa...

jisses! Det låter som ni haft mer än fullt upp!
Se till så du får njuta lite av tillvaron också!
Det är NU det är solsken! Flytta in kan ni göra pö om pö när det regnar ;o)