måndag, maj 15, 2006

En liten paus

Jaha, nu har flyttbilen transporterat det tyngre av vårt bohag från Borlänge till Rättvik. Jisses vad mycket prylar vi tycks ha! Hur ska vi få in det i de (i mitt tycke) minimala utrymmena? Det blir till att kasta! Men vi har beslutat att sätta in garderober utefter en hel vägg och så använda skjutdörrar. Någon som vet var man kan få tag i skjutdörrar till ett vettigt pris?

Tapetseringen och målningen bler verkligen lyckad. Mycket nöjd med resultatet.

Till vår fasa visade det sig att vår hörnsoffa inte passar in. Den är för stor och lång. Sticker ut ca 30 cm i altandörren! Så nu vet vi inte vad vi ska göra. Vi får ta oss en funderare på problemet.

Idag åker vi till Borlänge. Gräset ska klippas och i morgon tidigt kommer muraren som ska mura om kakelugnen. Den är behäftad med ett par sprickor som vi vill åtgärda innan vi lämnar ifrån oss huset.

Men våra spridda tillhörigheter har koncentrerats lite i alla fall. Förut fanns de på 4 olika ställen: magasinering, villan, sommarstugan och lägenheten. Nu är det bara villan, sommarstugan och lägenheten. Men det är illa nog att försöka ha koll på var man har allt.

Just nu har jag det lugnt och skönt. C är iväg med bilen. Ska byta bakhjulslager. Se´n blir det full fart igen.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Hej syrran! Det låter verkligen som du/ni har fullt upp! Och vad retligt med soffan?
Blir det Erikshjälpen nu och ny möbel istället?
Själv sover jag ikapp efter Sthlm. Det var tusan vad den sög musten ur mig.
Hör av dig när du landat i nya lägenheten, så slår jag en signal!

Brittis sa...

Soffan: vet ej
Landat i lägenheten: Fortfarande fullt med kartonger. Inser att det är många möbler som måste bytas ut så småningom. Det blir nog bara det gamla dalaskåpet kvar till sist. Ringer du det gamla telefonnumret så får du det nya meddelat.