onsdag, mars 21, 2007

Taxi Rättvik läggs ner

Läste idag i FaluKuriren att Taxi Rättvik lägger ner sin verksamhet 30 juni efter att de förlorat upphandlingen av samhällsresorna. Samma öde kommer att drabba flera av grannsocknarna. Vanligt folks´taxiresor utgör endast ca 10% av taxiresorna och det kan Taxi Rättvik inte leva på. Tacka sjutton för det!

Men hur i all världen skall billösa människor klara sig utan taxi? Äldre utan bil som bor i grannbyarna och som behöver komma till vårdcentral, apotek, bank, affärer? Sjuka som inte är tillräckligt sjuka för att vara berättigade till färdtjänst men som behöver komma till bussen för vidare färd till sjukhuset med buss eller tåg? Turister som kommer med tåg och buss och som skall till hotellen? Folk som ska hem från krogen?

Den som ansvarar för upphandlingen av samhällsresorna har tydligen "glömt" att ta upp villkoret att även de vanliga taxiresorna skall inkluderas i upphandlingen. Eller är det direktiv "uppifrån" att de ska uteslutas? Hur som helst är det inget mindre än en skandal! Och hur står det till med kompetensen bland de som handhar officiella upphandlingar?

3 kommentarer:

Kiara Och Kovu sa...

Det kommer att bli som i Borlänge (där det är för dyrt att åka taxi). Fler o fler kommer att köra svart. Det tjänar dom bra på *ler*

M sa...

Fast min teori är att de som tog hem avtalet kring färdtjänst-resorna öppnar en ny Taxi i Rättvik. Något annat vore väl bra dumt?

Brittis sa...

Den som lever får se.
Jag har i alla fall lagt ut det som en insändare i FK