söndag, september 23, 2007

Helgen lyckligt i hamn

I fredags kväll var C och jag bjudna till Nallebror på middag. Tacos med tillbehör. C skulle köra hem. Så jag drack 2,5 glas vin och en liten chokladdrink - trodde jag. Tydligen blev det ett glas wiskey (eller två, förtäljer tjänstvillig lillebror + lite extra vin). Dessutom berättade jag noggrannt (tre gånger, påstår samma lillebror) om ett projekt, som jag planerar. Jag hävdar betämt att jag bara berättade om det EN gång. Men OM de samstämmiga vittnena har rätt, så tappade jag räkningen efter 2,5 glas vin, de som jag kommer ihåg. Det är ju faktiskt skrämmande. Och en nyttig läxa (jag är allvarlig nu). Jag måste tydligen respektera att åldern och kanske medicinerna jag äter gör mig extra känslig för alkohol. Som jag sade till min bror: Vilken tur att det skedde inom familjen!

Vi kom i säng kl 24 på fredagkvällen, så jag var ganska mör på lördagmorgonen. Jag hävdar att det var pga sömnbrist. C påstår att jag bara var bakfull.

Men tack vare god planering (av omgivningen) är helgen i hamn ganska smärtfritt.
Roger stannade i stugan och hjälpte C att göra alla kopplingar och eldragningar inför borrningen efter vatten. Det blev tydligen en hel del grävarbete och dessutom krypande uppe på vinden bland mineralull och spindelnät och getingbon (antar jag) för att dra elkabel.

Vi andra hjälpte Kicki med flytten. Hur katten kan man samla på sig så mycket prylar på så kort tid? Vi var ganska många som hjälpte till och särskilt ungdomarna var jätteduktiga. Jag var den som gjorde minst, faktiskt. Varje gång jag tog tag i en pryl så var det någon som sade: Akta mormor, du ska inte lyfta ovanför huvudet, vet du väl! eller: Det där är för tungt för dig. Jag tar det! Men jag fixade till mat åt alla, i alla fall. En stor gryta med gulasch hade vi fixat i förväg och var bara att värma. Det enda bord som stod till buds var altanbordet och vi fick äta stående för alla möbler var packade. Fia gjorde ett fantastiskt jobb genom att stanna kvar och göra det mesta städjobbet medan vi körde möbler. Det blev två turer med största flyttskåpet och sedan skulle det lämnas tillbaka hos uthyraren igen. Ca 40 mil totalt med alla vändorna. Så Kicki var inte klar förrän närmare kl 24 lördag natt. En jobbig helg för henne. Nu har hon kvar att få ordning på alla möbler, kartonger och säckar. Jag avundas henne inte.

Idag har vi dragit upp flotten på land i sommarstugan med hjälp av Roger o Fia. Det har tyvärr inte blivit så många turer med flotten den här sommaren.

Så nu pustar C och jag ut framför TV:n.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Tack, nu är produkterna lyckligt hemma.
Jag blev besviken på safiren.. fanns inget liv i den alls. Bara en svart klump. Trist!!

Brittis sa...

Så synd - om safiren, menar jag