fredag, juli 17, 2009

Rapport från stugan

Ute i stugan är det inte mycket kvar för barnbarnen att fullfölja. Rödfärgningen av stugan är i stort sett klar och nu ska de bara måla vindskivorna. Och så var det fönsterputsen och en av altanerna som ska oljas in. Därmed är etapp 1 klar. Återstår etapp 2. Det är rödfärgning av förrådet och vedboden samt stapla in 3 m3 huggen ved som vi ska beställa.

De har varit makalöst duktiga. 5 ungdomar i varierande ålder (12-18 år) som planerat, fördelat och verkställt alltsammans med två föräldrar som diskreta arbetsledare. Trots åldersskillnader har de samsats bra och alla har tydligen fått vara med i beslutsprocessen. Jag är mycket imponerad. Den här praktiken de fått skulle kunna platsa i en CV, faktiskt.

De har naturligtvis varvat arbetet med bad och fiske, har jag förstått. TV:n gick ju sönder i ett ordentligt åskväder en av de första dagarna och dator saknas. Så de har fyllt kvällarna med diverse spel och diskussioner. Jag hoppas innerligt att de kommer att minnas den här sommaren som en härlig upplevelse, fylld av olika upplevelser.

Nu har vår son, Roger sällat sig till skaran, så nu är de 8 personer där ute i stugan. Han kom på motorcykel ända från Skövde. Dessutom har skaran utökats med en hund som de är "barnvakt" åt ett par dagar. Men det tycks gå alldeles utmärkt.

Vi bjöd på middag därute i kväll. Potatissallad och grillat. Enkelt o gott. Synd att jag inte kan leverera några foton men kameran är ockuperad. En slideshow senare kanske. Men det spelar väl ingen roll egentligen eftersom datorn strular.

2 kommentarer:

Sara sa...

Jag är övertygad om att barnen kommer att minnas denna sommar som en härlig upplevelse.

Brittis sa...

Hoppas det. Dom har i alla fall fått göra skäl för ersättningen.