måndag, juni 28, 2010

En lugn och skön midsommar i stugan

Nu är midsommaren över. Vi har haft några härliga dagar i stugan i lugn och ro.  Med fint väder dessutom. Lite kaffegäster har vi haft men  f ö  lugnt o tyst. Jag hade satt upp en liten björk vid entrén och en massa blommor i en hink (där jag förgäves försökte vrida hinken så det inte syntes att vi haft rödfärg i den). Lite blommor på altanen och inne i stugan. Det var allt av utsmyckning. Tycker ni det verkar tråkigt? Glöm det! Vi fick istället gott om tid att bara vara.

Under de svala morgnarna passade jag på att "kratta sjön". Jo, ni läste rätt. Varje vår och höst och speciellt når det har varit blåst driver det in en massa död vass i vår lilla, lilla vik. Efter ett tag bryts den sönder och tillsammans med löv och annat organiskt material blir det lätt till dy om man inte får bort det. Eftersom vi för många år sedan kostade på oss ett billass sand som lades ut på isen en kall vinter så är vi rädd om den sandbotten vi lyckats skapa. Men då måste man varje år kratta bort löv och vass som driver in med stormarna. Det är inte alls något tråkigt jobb. Man får gott om tid att filosofera över livet. Och om man passar på en sval, solig morgon när fåglarna sjunger så är det ljuvligt.

I går kväll skiftade vi plats i stugan med dottern med son och hans kompis. Pojkarna skulle sova över i ett vindskydd som scouterna byggt i skogen inte långt från stugan. Det var strängt besöksförbud. Jag fick inte ens komma och spöka för dom. Undrar hur det gick. Får väl  höra så småningom.

2 kommentarer:

Kiara Och Kovu sa...

Dom kom hemtassande vid 2 tiden. Då låg jag och sov så skönt framför brasan :)

Sara sa...

Åh vad lugnt och mysigt det låter!! Förstår att det blir mycket filosoferande när du står där och krattar sjön :o)