fredag, maj 06, 2011

Marknad i Rättvik

1:a marknadsdagen. Lite småregn, inte så många besökare. Precis lagom väder för att slå sig i slang med knallarna. Jag pratade kokning av såpa med en kvinna som småpulade med sån´t, med en bokhandlare från Borlänge som lockade mig att köpa en bok om en stackars kvinna från Orsa som halshöggs för (inte så) länge sedan. Fick information från Handslaget (Hemslöjden) om de nya vandringarna som anordnas i Rättvik (bra initiativ). Kom i samspråk om bästa kvalitén på marknadskarameller (köpte lite). Ett stånd med prylar för 10:-, 15:- 20:- resulterade i ett litet nyckeletui (20:-) och en snygg blommig kasse i plast (15:-).

Så småningom kom jag till ett stånd på Torget, Trådspira från Mora med verkligt ny, ung design. Designern, Kristina Lindbohm, har bara hållit på i 3 år men redan gjort fantastiska saker (kolla hennes hemsida). Jag föll pladask för dalahästen och kunde inte låta bli att uttrycka min åsikt om att den designen borde valts att symbolisera Siljanskommunerna i st f det plottriga hafsverk som nu lanceras. En ängel i samma material kunde jag inte heller motstå. Jag ska skaffa en glasad låda med svart ram och inbyggd belysning där hästen ska placeras. Det blir nog snyggt.

Rundan avslutades med en kartong chokladbollar från Gagnef samt alldeles varma munkar. Sedan var det bara att skynda hem och sätta på kaffet innan munkarna svalnade.