Här kommer receptet för 2 personer - så lätt att göra.
- Sätt på en kastrull (ganska stor) med ca 6 dl vatten, en buljongtärning och ett par tärnade potatisar. Koka upp och vrid sedan ner värmen till småkokning.
- En plasthandske på vänster hand samt en sax i den högra (inte hushållshandske, den är för grov. Flirta till dig ett par smidiga på VC). Sök upp nässlorna. De ska inte vara mer än 5 - 10 cm höga.
- Klipp tills du har en bägare med ca 5 - 8 dl lätt sammanpressade nässlor. Skölj nässlorna och strimla fint medan du fortfarande har handsken på.
- Vid det här laget är buljongen med potatisarna klar. Häll i nässlorna samt örtkryddor (timjan, rosmarin, körvel, dragon, oregano eller vad du gillar) och småkoka ca 5 min.
- Häll av en del av buljongen (spara den för jösse namn) och kör nässlorna i en mixer. Blanda ner den sparade buljongen med nässlorna.
- Servera med ägghalvor, en klick Turkisk yoghurt eller Creme Fraishe samt en ostsmörgås.
Inga kommentarer:
Skicka en kommentar