fredag, maj 27, 2011

En utflykt till Gysinge Herrgård med Buketten, Rättvik

Idag har vi varit på utflykt. Träffpunkt Buketten i Rättvik bjuder medlemmarna på utflykt en gång/år och i år gick färden till Gysinge Herrgård. Ett 30-tal deltagare äntrade bussen med Torgny som chaufför och Elisabeth et al som engagerade färdledare.

Av guiden Tord Andersson (med anknytning till Rättvik, visade det sig) fick vi veta att Gysinge Herrgård var ett gammalt välbevarat vallonbruk från 1600-talet. Det har gått igenom många förändringar genom århundradena och numera är det en PRO-ägd folkhögskola  för 18+are (som Tord föredrog att benämna det). De ordnar både korta och långa kurser och jag skulle då inte ha något emot att tillbringa en vecka med att måla i den miljön. Eller varför inte en skrivarkurs eller datakurs. Omgivningarna är oerhört vackra och där finns både vandrarhem, värdshus, hantverk, naturum mm.

Efter en synnerligen god lunch på Gysingebruk Wärdshus ställdes färden hemåt igen. Att vi vann både chokladask och hembakat på Bukettens lotteri gjorde inte utflykten sämre.

1 kommentar:

Sara sa...

Ja det såg väldigt vackert ut!! Skulle inte heller ha något emot att gå en kurs i den miljön :o)