fredag, oktober 05, 2007

Höstmarknad i Rättvik

Nu har jag nyss kommit hem efter en 4-timmars runda på marknaden. Så den har svällt sedan jag rände runt där som barn! Jag minns faktiskt tiden när jag bar vatten åt de stackars, törstiga, uppbundna kreaturen, kor såväl som hästar, på marknaden. Deras ägare hade ofta med flaskans hjälp glömt både familj och djur och roade sig kungligt bland likar någonstans runt Knektplatsen.

Hela Knektplatsen och ytterligare en massa gator ner mot centrum är nu fullsmockade med allsköns marknadssstånd. Och jag trivs med folklivet, musiken och högtalarljuden. Har ingenting emot att trängas bland en massa människor.

Träffade min kära svägerska som meddelade att jag visst hade raglat den där kvällen som jag tog några glas för mycket *ler*(se tidigare inlägg om min, numera kända, black out). Men jag bjuder på det. Bland mina syskon är jag känd för att vara så prudentlig och korrekt så det här var nog bra för balansen, så att säga, och lillebror får känna sig stor för en gångs skull. Vi systrar är nog ibland lite för duktiga med att "klappa honom på huvudet".

Vill förresten meddela att mitt depparhumör har gått över för den här gången, som tur är.

3 kommentarer:

Bror sa...

Hej. Tycker nog du är antingen eller. Ibland raglar du..oftast är du ordentliga storasystern.
Sen ska jag väl ärligen säga att det inte var 2-3 gånger du upprepade dig - snarare 5-6 gånger. Din karl hade gått in i nån sorts dvala - därför reagerade han inte. Imponerande att bara stänga av så där!
Sen påtalar du din lever i förra inlägget. Den tar nog sin tid att reparera sig.
Nog nu om detta. Vi ser fram emot nästa middag - men då ska jag inte bjuda på whiskey. Kanske en svaaaag Gin o Tonic.

Anonym sa...

*ler* Det var inte nåt deppande! Det var baksmälla!

Brittis sa...

Herregud. Jag ska nog bli nykterist.