torsdag, augusti 21, 2008

Fortfarande höga levervärden

Var iväg och testade mina levervärden för 3:e gången inom loppet av 3 månader (tror jag). De är för höga. Mer än 1,5 ggr högre än rekommenderat maxvärde. Jag drack en öl för 14 dagar sedan och inget mer. Mycket sparsam med ädla drycker f ö också.

Men jag äter statiner. Kan det vara orsaken? Tål att tänka på.

4 kommentarer:

Unknown sa...

! Du vet väl! - drick mer vin....

Brittis sa...

Ja, med tanke på dina värden så är det kanske rätt väg. *S*

Anonym sa...

Hej! När jag käkade statiner hade jag också höga levervärden. Nu har jag ändrat min kost och har både fina levervärden och kolesterolvärden.

Prata med din doktor. Det finns tydligen ny forskning som tyder på att statiner inte hjälper att sänka kvinnors LDL-kolesterol men däremot ger en massa tråkiga biverkningar. Hoppas att du får ordning på värdena.

Själv har jag fått omvärdera mina och tidigare vetenskapliga värderingar när det gäller fett, det har varit läskigt men har förändrat MIN hälsa något enormt. Jag rekommendrar verkligen alla att undersöka de nya teorier och fakta som finns gällande detta med fett. Läs gärna Uffe Ravnskovs nya bok om du är intresserad. Jag skulle däremot inte rekommendera alla att byta kost, dessa överväganden måste man göra själv utifrån den hälsobakgrund och de övertygelser man själv har.

Ha det gott, Helena

Brittis sa...

Helena_v: Mycket intressant.

"Inger" ovan äter LCHF-kost förutom lite vin då och då. Hon har så låga levervärden så de trodde det var något fel på apparaten sist hon testade. LCHF-kost innebär ju att ersätta kolhydraterna med fett.