söndag, augusti 03, 2008

Inte mått så bra under en tid.

Vilken dag! Vet inte om jag ska säga att det är bra eller inte.
Jag har en längre tid (mer än ett halvår) inte mått så bra, känt mig trött, andfådd och svettats ymnigt (inte bara under värmeböljan). Jag har varit svettig både natt och dag och ibland kommer det i vallningar och är extra besvärligt. Kläderna har ständigt varit fuktiga. Och under värmeböljan som vi haft ett tag, har det varit rent olidligt.

Idag kände jag att jag behövde lägga mig och vila ett tag. Det är verkligen inte ofta jag gör det. Somnade och sov tydligen tungt i drygt 2 timmar. Kissade floder efteråt. Och nu känner jag mig lättare. Andas lättare och känner mig ganska pigg.

Är det möjligt att man kan samla på sig vätska under lång tid och sedan plötsligt göra sig av med den på det här sättet? Jag har ju ganska svår hjärtsvikt och har haft mina funderingar på om jag samlar på mig vätska bl a i lungorna eftersom jag varit ganska andfådd, även i vila. Konstigt nog har armar och ben inte varit svullna. Men nu tycks det ha lättat, tack och lov.

Under eftermiddagen har jag därför ägnat mig åt datorn. Skapat bildalbum och skickat till några som prov för att se hur det fungerar. Har också skapat ett gmail-konto men fy vilken knepig kontaktlista Google har! Har eländats en hel del med att få till den och mycket arbete återstår. Så det har inte blivit någon målning i dag. Förrresten är jag inte nöjd med färgvalet på den målning jag håller på med. Måste ändra på det.

2 kommentarer:

Anonym sa...

tråkigt att höra att du lagt på dig vätska. har du inget vätskedrivande? ta det lugnt med salt ialla fall

Brittis sa...

Enligt hjärtläkaren behöver jag inte vätskedrivande längre. Men jag ska på min årliga kontroll med ultraljud i slutet av august så får jag ta upp frågan. Jag vill poängtera att jag är mycket nöjd med den uppföljning jag får vid hjärtmottagningen i Falun.