onsdag, augusti 20, 2008

SPF Hemlig resa 2008 Dragon Gate Del 3

Nu kommer vi till den 3:e delen av SPF:s hemliga resa 2008.

Vi hade först varit till Vildmarksgalleriet (se tidigare inlägg), därefter Wij Trädgårdar (också tidigare inlägg) men nu styrde bussen vidare österut. Först trodde jag att vi skulle landa i Högbro Bruk men det passerade bussen med hög fart. Bussen styrde mot Sandviken. Aha, IKEA! Jag erinrade mig att Jula fanns i närheten där vi kunde parkera "gubbarna" medan vi damer i lugn och ro fick botanisera på IKEA. Men så var det inte. Vi for vidare och hamnade i kinesernas Mecka här i Sverige, Dragon Gate.

Där fick vi uppleva något helt annorlunda.
Kineserna har byggt upp ett mini-Himmelska Fridens Torg och runt om finns byggnader som innehöll muséer, utställningar och restaurang. Här finns bl a statyer, kopior i naturlig storlek av den berömda terrakottaarmén, en restaurang i form av en sådan där vacker kinesisk båt och massor av andra spännande ting. Ett många våningar högt hotell som kommer att invigas nu i september.

Vi fick en kunnig, svensktalande guide som
satte oss in i Kinas historia och han berättade att Dragon Gate var kinesernas försök att ge europeer en insikt i Kinas kultur och skapa en god relation till västerlandet.
Dragon Gate är öppet för allmänheten och är ett utflyktsmål väl värt att besöka.3 kommentarer:

Gunilla sa...

Nästa gång vi kommer upp, kan vi väl ta en sväng dit? Det låter mycket intressant. Hade ingen aning om att det fanns

Brittis sa...

Gärna!

Anonym sa...

Första gången vi åkte förbi trodde vi inte våra ögon. Först när vi såg skylten och inte hade en aning om vad det handlade om trodde vi möjligtvis att det var några norrmän som öppnat en handelsträdgård där de sålde örter som dragon. Vi såg framför oss en allé av örter, en gata av dragon, Dragon gate. ;)