fredag, augusti 15, 2008

SPF Hemlig resa 2008 till Vildmarksgalleriet. Del 1


Det var dags för SPF Orebygdens hemliga resa 2008. Full av förväntan promenerade jag iväg till Rättviks busstation försedd med ett stycke regnrock (regnet hängde i luften), ett äpple (ifall jag skulle bli hungrig), kamera (ifall det dyker upp nå´t) och plånbok (jag gillar lotter).

Jag hade gissat på Wij trädgårdar och det såg ut att slå in. Men icke. Bussen svängde in på små, smala, slingriga, vägar och till sist var det endast en gropig grusväg. Och så stannade bussen vid en röd lada! Men vilken upplevelse när vi kom in! Kolla bilderna!Vi hade kommit till Vildmarksgalleriet och Älgparken i Mo i Ockelbo kommun. För mig ett helt okänt ställe. Vi trakterades med kaffe och smörgås med älgkorv. Jättegott! Kolla kaféborden! Och dukningen! Om ni klickar på länken så får ni se vad de har och deras egen beskrivning av sitt livsverk. Vilken kreativitet!

Kika lite extra på den sista bilden. Den med en upprätt gammal trädstam. Inne i håligheten finns ett "levande" bisamhälle. Ett rör på baksidan ger bina kontakt med utsidan. Ett plexiglas hindrar bina att komma in i lokalen. Klickar du på bilden så ser du den i förstoring. (Glöm bara inte att gå tillbaka genom den gröna bakåtpilen. Klickar du på krysset så får du logga in igen. Jättejobbigt!)

Utomhus finns en voljär för två berguvar, ett stockhus där man kunde äta egen medhavd matsäck. Och så var det bara ett stenkast till Älgparken.

Helt otroligt vad paret, som driver anläggningen, hunnit göra med en gammal lada på bara några få år. Det märks, att de är mycket naturintresserade och miljömedvetna. Ett angenämt utflyktsmål som jag varmt rekommenderar.

Sedan drog vi vidare till nya hemliga mål. Men vart - det får ni veta först i morgon för då gör jag ett nytt inlägg med nya bilder.

PS Jag lägger in bilder som ett bildspel i högermarginalen. Finns de inte där, så gå in lite senare så kanske de dyker upp. Dessutom kommer jag att skapa en länk till mitt öppna webbalbum i länklistan där samtliga bilder från Vildmarksgalleriet kommer att kunna ses. Men jag är inte klar med det än.

2 kommentarer:

Bamses ma sa...

Så duktig du är på det mesta. Vilka fina bilder!! Sådant kan eller vet inte jag hur man gör. Ha en god helg Kram och hälsa

Brittis sa...

Tusen tack!
Och ja,jag hälsar.