tisdag, augusti 05, 2008

Jobbdag i stugan

Mitt barnbarn med pojkvän har fått härja i stugan sedan i torsdags (?) kväll. De var utkommenderade att mot viss ersättning bona alla golv. Dvs ta bort gammal polish och lägga på nytt. Vi har bara behövt åka ut med mat, för övrigt skulle vi helst vara osynliga. Och det var vi så gärna. De gjorde ett fantastiskt jobb men blev på sluttampen sinkade av televerkspersonal, som skulle ge oss telefonförbindelse åter efter åsknedslag. Och dom tog god tid på sig.
Eftersom de förväntades hem i går (måndag kväll) så skulle jag lägga på den sista strykningen polish i storstugan. Vilket jag gjorde.

I morse åkte jag ut tidigt, för jag hade beslutat mig för att lägga på ett lager till av en sort för golv som utsätts för extra slitage. Eftersom i stort sett alla möbler stod på altanen så passade jag på att lägga på polish i toalett, duschrum, hall, kök och vardagsrum när det nu för en gångs skull var tomma golv.
Det var ju ganska regnigt, fuktigt och kallt i morse så jag beslöt att lägga upp jobbet så att jag kunde hålla eld i spisen. Med påföljd att jag "målade" in mig så att jag inte kunde komma någonstans. Jag hade dock försett mig med en bricka med kaffe och doppa samt laptopen. Tyvärr hade jag glömt bord och stol. Försök sitta på kuddar på golvet och balansera en dator i knät! För mig betydde det århundradets sendrag. Försök ni att hoppa upp och ner utan att trampa på dator och kaffebricka på ett minimalt utrymme! Och så hade jag glömt det där med toa! Välsignade dass på gården, som vi behöll när vi satte in toalett. Som tur var fanns det ett fönster inom räckhåll så ett litet hopp ut genom fönstret blev räddningen.

När golven var klara var det dags för möblerna. Filtar är en välsignelse! De tunga möblerna drog jag på en filt till sina platser. En fåtölj var extra besvärlig för den var jag tvungen att ta in genom altandörren på högkant. En köpmandisk drogs galant genom hela huset till toan och en stor bauta-kubbstol lyckades jag också rulla in genom altandörren och få på plats med hjälp av en filt. Stolar och annat småkrafs gick som en dans.

Så skönt det var att sedan se de glänsande golven, alla möbler på plats, diskbänken ren från disk och allt undanplockat. En stilla lycka. Gissa om det satt bra med en dusch när jag sedan kom hem.

Och en syjuntestund har jag också hunnit med i goda vänners lag.

3 kommentarer:

Bamses ma sa...

Ojoj det låter härligt! Jag vet ju hur det ser ut i er stuga så jag förstår att det ligger mycket arbete bakom. Hoppas att det håller till nästa gång jag har möjlighet att besöka er. Kram ALB

Anonym sa...

Hörrö du?! Jag trodde du skulle ta det lite lugnt? Inte klättra genom fönster och baxa möbler??
Ta det lugnt ett tag NU då???!

Brittis sa...

Tvingas ta det lugnt. Träningsvärken i benen och baken efter att gått nedhukad för att bona golven kommer att tvinga mig i viloläge. Hade tyvärr inget långt skaft på det verktyg som jag lade på polish med.