tisdag, september 30, 2008

Höststädning på gården








Efter nattens frostknäpp tyckte vi att det var dags att höststäda på gården. Samtidigt beslöts att skatta gårdens enda äppelträd på den rikliga skörden. C hade köpt fikabröd så vi tog en paus i solskenet på gårdens bekvämaste altan.
Sedan tyckte U och M att det behövdes lite vintergrönt i lådorna så det ordnade dom.

måndag, september 29, 2008

Räddningspaketet röstades ner i USA!

Räddningspaketet för USA:s banker röstades överraskande ner! Det kommer att få stora efterverkningar på ekonomierna runt om i världen. Och det var republikanerna som gjorde det!

Gissa om jag kommer att följa utvecklingen!

Monopolet försvinner för Sv Bilprovning

Varför det? frågar jag mig efter att ha läst artikeln om det slopade monopolet i DalaDemokraten.

Det sägs rent ut i artikeln att priset kommer att öka eftersom Bilprovningen måste börja införa kvälls- och helgöppet. Dessutom kommer de att få färre kunder eftersom nu ska bilparken fördelas på flera aktörer.

Vad vinner vi då på avskaffandet av monopolet?

Risken finns att de olika företagen släpper igenom fler bilar som borde få anmärkningar för att inte få ryktet att de är för stränga. En kvalitetssänkning med andra ord. De räknar med att det kommer in flera aktörer på den svenska marknaden varav flera utländska. Flera hallar ska alltså byggas, flera kontor med administrativ personal ska avlönas.

Enda fördelen jag kan se är att nyheter, som t ex E-diagnos, introduceras snabbare i hela landet.
Och varför i all världen står inte Bilprovningen kvar vid vardagsöppet och låter de nya aktörerna ta kvälls- och helgkunderna? De kommer naturligtvis att tappa många kunder men ger samtidigt de som kan ta vardagstider ett lägre pris. En klar konkurransfördel, som jag ser det. En anpassning av personalstyrkan måste naturligtvis till. Men de som kan ta kvällspass kan ju gå över till de nya aktörerna.

söndag, september 28, 2008

Målarträff hos Erik Grind


Idag var det träff hos Erik Grind i Hosjö, Falun där vi träffades för att måla mandalas. Vi blev 3 "elever" den här gången.

Vi började med en kort meditation och till en början fick jag en ganska klar bild av mitt motiv men bilden försvan ganska snabbt. Jag försökte fånga motivet på duken men det lyckades inte så bra.

Jag kommer att få arbeta ganska mycket här hemma med motivet. Ringen i mitten är alldeles för dominant och färgvalet är inte det bästa. Vi får se hur det blir till slut.

Kvällen avslutades i alla fall med det inspelade avsnittet av Saltön som C var vänlig nog att spela in åt mig.

lördag, september 27, 2008

Martinus kosmologi på Solsökehem


Idag var det ett heldagsseminarieum på Solsökehem i Sunnansjö. Fullsatt!
Så underbart det är att träffa likasinnade under en hel dag och under lättsamma former. Och så trevligt det är att träffa gamla bekanta som jag lärt känna under flera års studier av "Martinus andliga vetenskap", som det också kallas.

Dagens tema var "En värld av gemenskap". Solveig och Sören hjälptes som vanligt åt att driva seminariet. Tänk att ha tillgång till sådana kompetenta personer!

Nästa seminarium blir 22 och 29 november och temat: "Livet - din spegel". Superintressant. Jag har redan bokat plats. Seminariet har samma namn på temat som titeln på Sörens bok som kommer ut samtidigt. Gissa vem som kommer att stå först i kön för att köpa ett exemplar!

I morgon ska jag till Falun och måla mandalas under ledning av Erik, Sörens bror. Jättehärligt. Jag har ingen aning om vilket motv jag ska välja, men det reder sig nog.

En helg full av upplevelser alltså. Och samtidigt har jag fått alla fönster tvättade av barnbarnet Sanna (som numera kallar sig Cazzie). Hon har gjort ett verkligt fint jobb medan jag var borta.

fredag, september 26, 2008

Finanskrisen i USA

Jag följer med intresse vad som nu sker i USA. Den kan förändra vardagen för i stort sett hela världen.

Några tänkkvärda ord ur dagens ledare i DalaDemokraten av Robert Sundberg: "I republikanernas USA får tydligen banker som håller på att dö skattefinansierad vård för att klara livet, men inte de 47 miljoner människor som saknar sjukförsäkring."

Tänkvärd ord. Men jag är ändå rädd för att vi kan få en upprepning av 30-talets ekonomiska kris om inte USA griper in och räddar bankerna. Det drabbar ju alla, så bästa sättet att undvika kollaps är kanske ändå att skjuta till pengar. Den bittra läxan måste sedan mynna ut i en stram styrning av bankernas och finansinstitutens affärer. För att inte tala om dess chefer!

tisdag, september 23, 2008

Melaminskandalen. Fö en slappardag

Idag har inte mycket blivit uträttat. Jag har varit ganska trött. Jag satt nämligen uppe vid datorn till kl 02 i natt. Ville lära mig allt om melamin. Vilken soppa och tragedi med mjölkersättningsskandalen i Kina. Undrar just hur mycket Arla visste om affären. Arla ägde 49% i mejeriföretaget och måste haft stor insyn i hanteringen och bokföringen. Och inköp av så stora mängder melamin som det rört sig om måste ha gett avtryck i bokföringen. Melamin är förbjudet att blanda i mat i USA och Kina, enligt en faktaruta jag läst. Men hur är det i övriga världen? Svagt finns det i mitt huvud att jag ska ha läst att en viss mängd är tillåten i maten. Vad nu en plastråvara har i maten att göra? Men tillåter man margarin, så . . . Nån som vet?

På förmiddagen kom dottern och hälsade på. Jättetrevligt. Vi träffas alldeles för sällan, tycker jag. (Och ännu mer sällan träffar vi sonen med familj, tyvärr. Bor för långt bort).
Flera timmar tillbringades i våra bekväma solstolar vid entrén, lapande sol tillsammans med dotter o grannar.
Kvällen ägnades åt syjuntan. Snart är min fönsterlöpare färdig.

måndag, september 22, 2008

Stor färgtest och en ny mandala nr 6


Idag blev mina vänner nyfikna på hur det är att måla med akrylfärger så jag bredde snabbt ut en sönderklippt soppåse över matbordet och lät dom kludda så mycket de ville. Men det hjälpte inte. De ville hålla sig till sina gamla, långsamtorkande oljefärger. Men det sägs ju att det är svårt att lära gamla hundar sitta *ler*

På målarcirkeln i ABF-lokalen idag hade jag faktiskt tänkt måla

något konventionellt men jag hamnade ändå i mandalafällan. Så
igår grundade jag snabbt en ny duk och satte mig ner och skissade på ett mönster som jag sedan överförde på duken idag på morgonen. I grova drag har jag klart för mig färgskalan men den gröna färgen från en tub med grönt blev helt fel. Det blir faktiskt mycket bättre att blanda blått och gult så man får önskad nyans. Ska göra om det. Vi får se vad det blir.

söndag, september 21, 2008

I kväll blir det filmafton med Björn Skifs.

Vilken helt underbar dag! Jag har varit ute på en liten promenad, setat i solen på uteplatsen och haft det skönt. Kan man begära mer? Så har jag rensat ogräs på vår minimala lilla trädgårdstäppa. Det blev så fint.

I kväll blir det filmafton. C började titta på TV-programmet i går om Björn Skifs men jag satte mig vid datorn. Idag hörde jag av flera att programmet hade varit underbart bra och började ångra att jag inte satt kvar vid TV:n. Som tur är hade C spelat in programmet så på stående fot bestämdes att vi plus några till, som också ville se programmet, skulle ta en filmafton med té och kex och titta på det inspelade avsnittet. Vi kommer att bli 5 som bänkar oss framför TV:n hos oss i kväll.

fredag, september 19, 2008

Kickis mandala klar

Ett helt underbart brittsommarväder i dag. Vi bestämde oss för att åka till stugan där dottern med barn och barns vänner skulle husera under helgen. Vi ville krama om dom allihopa, få en kopp kaffe, och överlämna den beställda tavlan som nu får anses vara färdig.
Jag har tonat ner auraringarna något och gjort fler kontraster i mandalan. Först färglade jag mittpunkten i mandala med guldfärg, men det blev inte alls bra så jag målade det lysande vitt i stället. Nu får Kicki själv välja ut en "sten" dvs en slipad smyckesten som ska placeras i mitten. Då får hon det ju garanterat som hon vill ha det. Har du tillgång till 3D-glasögon så prova att förstora bilden (klicka på den) så ser du att hela tavlan har 3D-effekt. Ganska häftigt, faktiskt.
Och i morgon ser det ut att bli lika fint väder som idag. Det blir härligt. Då blir det nog fika på uteplatsen. Bäst att ta vara på den fina dagarna.

Ta till vara i Rättvik

När vi ändå var till snickeriet för att få våra garderobssidor och -hyllor tillsågade passade vi på att stanna till vid Rättviks Ta till vara-butik på industriområdet. Så mycket grejer det fanns! Inga ungdomar som sätter bo skulle behöva köpa en enda ny pryl. Allt finns att få på loppisar och Ta till vara-butiker. Och det är ett alldeles förträffligt sätt att vara miljömedveten på.

Jag anser att det ekonomiska system vi har som bygger på att tära på jordens resurser är alldeles uppåt väggarna. Återanvändning och resurshushållning borde vara rättesnöret.

torsdag, september 18, 2008

Fullmatad dag.

Uppe med tuppen för att åka till Boda och tvätta mattor tillsammans med U och M. Vi hade flera mattor så det gällde att utnyttja maskinen till max. Vi tvättade på det moderna sättet - låta maskinerna göra jobbet medan vi fikade. Vilken tillgång att det finns tvättstuga att hyra med maskiner för mattor till ett verkligt facilt pris! Nyckel betäller man bara på biblioteket. Kan inte vara smidigare.



Sedan kom Inglasyster och svåger för att slutföra arbetet med duschkabinen, vilket de gjorde med den äran. Vilka klippor! Och som dom samarbetade! Syrran läste anvisningarna och var hantlangare och R gjorde grovjobbet. Och smidigt gick det. Men de grumsade över att anvisningarna var otydliga. Jag fann det bäst att hålla mig i bakgrunden.
Nu står i alla fall duschkabinen på plats och ska invigas i morgon. Silikonet måste härdas först.
Jag ska lägga ut en bild på slutresultatet när jag har satt pricken över I. jag har tänkt låta färgerna gå i rosa så jag ska faktiskt lyxa till det med nya, rosa handdukar och en ny, rosa badrumsmatta. C såg lite förskräckt ut men sa ingenting.


onsdag, september 17, 2008

Äntligen duschkabin

Vi har köpt en duschkabin och svåger och lillasyster lovade montera den åt oss om vi lovade stå för en surströmmingsfest. Vilket vi med glädje accepterade.
Idag kom dom, rustade till tänderna med lust att gripa sig verket an. Först en ordentlig genomgång av monteringsanvisningarna vid köksbordet och sedan satte de igång. C och jag höll oss klokt nog på avstånd.
De hann inte bli klara, hockeymatchen Leksand - "nåt annat lag" var viktigare ;=). Men de kommer tillbaka i morgon. Men då är jag, U och M i Boda och tvättar mattor. C får stå för middagen då. Idag bjöd vi i alla fall på laxbitar med grönmögelost, hollandaisesås, potatis och gräddstuvad babyspenat. Det var himla gott och gästerna så g ut att tycka det också.

tisdag, september 16, 2008

Vilken dag!

För det första lyckades C och jag med konststycket att vara vaken i stort sett hela natten. Vårt nattvandrande medförde att vi möttes i mörkret, hälsade på varandra och var och en gick till sitt, dvs toa, köket och kylskåpet eller våra stresslessfåtöljer för att försöka framkalla sömnbehov med en bok/tidning eller t.o.m (kors i taket) sängen för att försöka somna.

Så jag var lagom mosig när dagens id började kl 8. Först samtal med Riksbyggen för att diskutera vissa juridiska detaljer och sedan möte med grannen U för att lägga upp strategin för eftermiddagen. Inglasyster skulle komma och dela med sig av sina kunskaper om fotohantering på datorn. Och då är det bäst att vara skärpt. 4 timmars hård gnuggning. Får se om det resulterar i bättre och effektivare hantering av bilder. Det gäller att praktisera det nu innan kunskapen försvinner in i den allt mer dimhöljda hjärnan. U bjöd sedan på en alldeles superb lunch/middag.

Inte färrän efteråt fick jag reda på att den firma som skulle byta styrenhet till bostadsrättsföreningens värmesystem hade upptäckt att det finns ännu ett fel i systemet som måste åtgärdas. Får ta tag i det i morgon och tillkalla expertis.

Kl 18.30 var det syjunta hemma hos mig. Jag håller ju på med en fönsterlöpare. Det är dags att börja virka spetskanten. Jag har lånat ett gammalt, kärt mönster som M (en i syjuntegänget)ärvt efter sin mamma. Men var hade jag lagt det? Kunde inte hitta det. Rev i stort sett ut en hel garderob. Panik! Hittade det till slut instoppat i en bok om hur man virkar!
PS: Vill inte visa fullt ut hur stökigt det var när jag letade efter mönstret. Men C smög sig på mig och knäppte ett kort på eländet. Men jag hämnades genom att utnyttja kunskaperna som Inglasyster just gett mig.

måndag, september 15, 2008

Kickis mandala


Den här bilden är en beställning och jag har målat hela helgen och även idag på målarträffen på ABF.
Målningen är inte riktigt klar än, själva mandalan ska ljusas upp lite mer och auraringarna ska tonas ner lite. Och så var det mittenpartiet! Kära uppdragsgivare - kom med ett förslag.

fredag, september 12, 2008

Mandala nr 3 - 9 Utjämningsförsök



Det blev inte så bra med guldkanten som dämpare för den alltför dominerande blomman i mitten. Jag har i stället dragit de inre gula bladen på den yttre blomman (oj, så krångligt ordval) ända in till den inre blomman (nu blev det ännu värre).

Nästa steg blir att förstärka de yttre bladen med en mörkviolett konturlinje för att balansera den dominanta inre blomman (hänger ni med?).

Till sist har jag för avsikt att placera en ganska stor rubinröd sten (av glas, förståss) i centrum.

Ska bli intressant att se om resultatet blir som jag förväntat mig.

torsdag, september 11, 2008

Mandala nr 3-8 Blomman i mitten

Sådärja. Nu har jag efter en del känslomöda fått dit blomman i mitten. Den blev kanske lite för dominant. Ev ska jag tona ner kantlinjen lite. Men jag väntar tills jag fyllt de vita fälten med guldfärg. Guldfärgen dämpar kanske ner det lite.

Vad tycker ni läsare? Kom gärna med synpunkter.

onsdag, september 10, 2008

Lektion 1 i bildhantering

Vad ska jag säga? Jag minns inte alls vad jag gjorde.

Syrran har varit här och försökt lära lilla mig hur man kan leka med kameran - eller rättare sagt med bilderna. Nu har hon lämnat mig ensam med en väldig röra anvisningar som jag förmodligen inte kommer ihåg bråkdelen av.
Posted by Picasa

tisdag, september 09, 2008

Lösning finns på taxiproblemet i Rättvik och Leksand.

Taxi problemet fortsätter i Rättvik och Leksand. Nyss brakade förhandlingarna samman om en tillfällig lösning. Och lika bra var det.

Själv tycker jag att taxi hör hemma under infrastrukturen, i likhet med tåg, buss, flyg mm. Särskilt i glesbygd där bussturer mm inte kan gå så tätt. Där skulle taxi vara ett utmärkt komplement. Och då hör det hemma inom infrastrukturen och bör absolut vara en samhällsangelägenhet och behandlas som en sådan med ansvaret i det offentliga. Men ännu anses inte taxi höra hemma där. Och en lösning av eländet hastar. Kanske är lösningen en mer okonventionell åtgärd. Rättvik/Leksand är stora turistorter och därmed beroende av en fungerande taxiverksamhet. Men med mycket ojämn beläggning. Jag har förståelse för att ett taxiföretag enligt konventionell modell inte bär sig med den låga beläggning som föreligger utanför turistsäsongen.

Varför inte skapa en taxipool där pensionärer med F-skattesedel kör enligt frivilligt schema? En växel, också ev driven av pensionärer, fungerar som ett nav för taxibeställningar. Förarna, som ju i stort sett bara kör på hemorten, borde kunna få en speciallicens efter att ha genomgått ett förenklat körtest. Om pensionärer kör för att dryga ut sin pension är de inte lika känsliga för svängningar i inkomsterna. På det sättet kommer vi bort från svarttaxiverksamheten och det finns ett ärligt telefonnummer att ringa till för att få bil och hotellen vet vart de ska kunna ringa för att flagga för konferenser, lägga beställningar mm.

Politikerna måste skapa speciallicensen (om den nu överhuvudtaget behövs) och pensionärsorganisationerna organiserar poolen. Kanske kan både SPF- och PRO-taxi samsas på samma ort.
Samarbeta, tänk nytt och var kreativa!!

måndag, september 08, 2008

Idag startat höstens målarcirkel på ABF

Om en stund traskar U, M och jag till ABF för höstens uppstart på målarcirkeln. Nästa gång får vi kanske med oss E också. Hon har verkligen talang.

Jag har bestämt mig för att trots allt måla med akrylfärger på cirkeln. Hade annars tänkt hålla mig till mina gamla välkända oljefärger, många mer än 25 år gamla men fortfarande still going strong.
Jag har ett beställningsjobb att göra. Duken grundade jag i går och skissade upp motivet. Idag på morgonen lade jag grovt på de färger jag ska använda. Fördelen med akrylfärger är ju att de torkar mycket snabbt, ibland lite för snabbt. Så duken är hanterbar om nätt en timme när vi ska iväg.
C passade på att ta ett kort när jag under stark koncentration lade på färgerna (det kan man se på att jag sitter inåt med fötterna *skratt*)


lördag, september 06, 2008

En trevlig dag, i stort sett.

Vaknade med världens huvudvärk i morse. Jag hade sovit dåligt och setat uppe och läst någon timme varefter jag gick till sängs igen kl 05.30, och somnade. C, som inte visste att jag sovit dåligt försökte försiktigt väcka mig. Tyvärr skedde det när jag sov som djupast, vilket resulterade i en förfärlig huvudvärk. Jag var inte på världens bästa humör när jag klev upp, kan jag säga.

Men resten av dagen blev trevlig. Jag tog bilen och åkte till Borlänge och strövade runt på Kupolen. Det stället gillar jag! Jag gillar tempot, trängseln och allt som finns att titta på. Jag köpte en dörrmatta och en målarduk på Rusta. En bra (och dyr!) passare samt lång linjal och en större gradskiva att använda vid mandalamålningen. Det hittade jag på Bokus i Kupolen.

En fika (kaffe, knäckflarn, en SaraBernhard-kaka) hann jag också med innan det var dags att infinna mig till mitt egentliga Borlängemål, ett kosmologiföredrag av Lasse Malmgren över ämnet "Att skapa lycka". Han är en medryckande föredragshållare och han fick verkligen till det bra på slutet.

Hör här: Kvoten mellan "Förverkligade önskningar" och "Önskningar" skall helst vara "1", dvs då är man lycklig till 100%. Om t ex antalet "Förverkligade önskningar" är "2" och antalet "Önskningar" är "10" så blir ju den upplevda lyckan alltså bara "0,2", dvs 20%.
Slutsats: Det är bäst att ha så få "Önskningar" som möjligt. Förnöjsamhet med andra ord. (Synd att man inte kan få in smailies här i bloggen, är det nån som vet hur man gör?)

Kvällen kröntes sedan med ett inspelat avsnitt av den härliga serien, Saltön samt en liten stund framför datorn. Inte helt fel. Förnöjsamhet, alltså.

fredag, september 05, 2008

Mandala nr 3 Justeringar

Fick lust att måla lite trots att jag är ordentligt trött efter städningen. Har förresten ätit en superb middag på nyfångad siklöja.

Lite justeringar har jag gjort i mandalan. Måste justera mer i den yttre guldringen. Där har jag missat en del så att den inte är helt jämntjock.

Men fortfarande har jag mittenpartiet kvar. Jag har ingen aning om hur den ska utformas men jag tror att en stunds stilla meditation löser den frågan. Som ni vet, tycker jag att det skulle vara kul om ni läsare kom med förslag. Så idéer mottages tacksamt.

Här kommer i alla fall det som är klart så här långt.

Städdag

Hällande regn, kände för att städa grundligt.
Vädrade alla sängkläder, dammsög madrasserna, rena lakan. Dammsög, torkade golven. Torkade räckena och golven på balkongen. Tvättade ännu en maskin tvätt.

Nu skiner solen, jag borde kanske äta något men känner mig inte speciellt hungrig. C har varit ute i stugan och fått nyfångad siklöja av en sjögranne. Ska bli spännande att äta siklöja. Trots att vi bott vid sjön i mer än 30 år har vi aldrig ätit fisk från sjön pga läckaget från tippen (se alla inlägg om sjön Molnbyggen). Men nu har vi bestämt oss för att börja äta av fisken. Tippen är ju stängd sedan några år tillbaka och kommunen tycks sköta lakvattendammen och avrinningsdikena så att inget lakvatten skall nå sjön. Så det här blir faktiskt en större premiär för oss än någon kan ana när vi lagar till fisken senare i eftermiddag.

Får se om jag hinner måla lite på mandalan jag arbetar med.

torsdag, september 04, 2008

En slappardag.

En tur till stugan för att kolla att allt var OK. Så tog vi svängen förbi Knektplatsen och köpte catering-mat av Kuprik. Jättegott och det räcker till lunch i morgon också. Se´n blir det någon timme framför TV:n. Ingen målning idag, alltså.



Igår hade vi surströmmingsskiva. Mycket gott och mycket skratt.


onsdag, september 03, 2008

Mandala nr 3, bild 6. Schatteringar


Nu har jag jobbat vidare. Jag har ströpplat i ytterkanterna och börjat göra skuggningar i några av spiralerna samt i lotusbladen. Men det är långt ifrån klart.


Och fortfarande ligger centrum dolt i skuggorna.

Men nu måste jag skynda mig i duschen. Vi ska ha surströmmingsskiva.

Mandala nr 3-4

Nu har jag ytterligare färglagt bakgrunden. Strax ska jag arbeta med att arbeta bort ojämnheterna.
Jag börjar med att ströppla tavlans ytterkanter. Det ska vara mörkare i ytterkanterna och ljusna in mot den yttre ringen av lotusblad.

Senare ska jag förstärka guldringarna och börja med schatteringarna av lotusbladen och de inre spiralerna.

Vad som ska vara i mitten är ännu höljt i dunkel.
Passa på att komma med förslag. Några har redan inkommit men jag väntar ivrigt på fler.

tisdag, september 02, 2008

Mandala nr 3-3. Ytterligare färgläggning

Jaha. Sedan förra färgläggningen har jag hunnit gå på kafferep, äta lunch, diska, göra en del ärenden för bostadsrättsföreningen och blanda färg till nästa fas i fullbordandet av "Sol-eruptionen". Och ni har inte lyckats komma in med ett enda förslag till färger i fortsättningen! Vad har ni för er? Ni som jobbar är ursäktade förståss - men ni andra? Kom igen nu - några idéer har ni väl? *ler stort*
Nu har jag i alla fall färglagt den yttre lotusringen. Blev rätt bra, om jag får säga det själv. Det blir nog samma färg på hela bakgrunden sedan, skulle jag tro. Men det får vara till i morgon. Om en timme ska jag på syjunta med grannarna.
Sedan börjar det riktigt roliga. Att göra skiftningar och mjuka färgövergångar. Lite pirrigt är det. Det är så lätt att sabba alltihop.

Jag saknar färgförslag till min mandala

I väntan på att ni ska få tummarna ur läge och komma med förslag på färgläggning av min "Sol-eruption" så har jag helt självsvåldigt lagt dit lite färger själv.
Dels har jag lagt guldfärg i flera ringar och dels målat till en mörk bakgrund runt den innersta lotusringen.

Kom igen nu!!! Jag vill vidare!

måndag, september 01, 2008

Hjälp mig att måla min mandala färdig

Igår var jag hemma hos Erik Grind, Falun på målarträff. Vi skulle ha varit flera, men av olika skäl blev det bara jag som kom. Så jag fick rå om Erik o Ann-Marie alldeles själv. Inte helt fel.
Efter en stunds meditation fick jag en ungefärlig sinnesbild av vad jag ville göra. Jag kommer att kalla den "Sol-eruption" (tror jag).
Som du ser så är mandalan inte klar. Mittenfältet lämnar jag till sist men nu inviterar jag er läsare av min blogg att delta i färdigställandet. De gula lotusbladen är bara grundmålade. De ska få en annan färg, en schattering. Dessutom ska den vita grunden också färgläggas. Jag kommer att lägga ut en ny bild allt eftersom jag lägger till nya detaljer och färger. Så kom igen, nu!! Jag vill ha riktigt många förslag.
För er som inte är så vana att skriva kommentarer ger jag en kort hjälp:
Klicka på "x Kommentarer" strax under den här texten.
Välj "Anonym"-varianten (såvida du inte har Google-konto, som f ö är gratis)
Skriv den text du vill förmedla och skriv gärna under med ditt namn eller en signatur så kan jag följa dina förslag mer personligt. (du kan förhandsgranska texten före publicering om du vill, för att se om du är nöjd med texten)
Klicka sedan på "Publicera".
Din kommentar visas inte på min blogg förrän du har klickat bort från min blogg en gång.
Vill du skriva mer personligt så klicka på det lilla kuvertet till höger om kommentarerna så går det ett mail till mig med det du vill ha sagt.