fredag, december 04, 2009

Jullunch för pensionärerna på Cederroth i Falun.














I tisdags var det dags för pensionärernas uppskattade årliga jullunch på Cederroth i Falun.

Vi fick en fin visning i fabriken och fick tillfälle att hälsa på alla våra gamla arbetskamrater. Visningen är mycket uppskattad och vi får alltid en fin briefing om nyheter i företaget.

Sedan var det lunch och den gick minsann inte av för hackor. Menyn visas på en av bilderna. För den som inte klarar av att läsa kan jag meddela att det var helstekt fläskfilé med pepparkakstäcke, rotfruktsgratäng med fransk senap och en rödvinssky med smak av choklad och fikon. Som vegetariskt alternativ serverades grönsaksfylld aubergine med samma tillbehör som ovan. Efteråt fick vi en makalös cheesecake med apelsinskals-grädde med varma hjortron och citronmeliss. Ovanpå det kaffe o kaka. Och gott om tid att ventilera gamla o nya minnen med bordsgrannarna. Gissa om kocken fick beröm!

På bilden ser ni skålen med ljuset som vi alla sedan fick med oss som julgåva.

Det som i alla fall gläder mig extra mycket är att alla arrangemang: dukning, servering, fabriksvisningen, alla kramar vi fick, gjordes av våra forna arbetskamrater och det syntes att de själva tyckte att det var roligt. Trots att vi förmodligen tog mycket av deras arbetstid i anspråk. Och jag vet, att de har mycket att göra - finanskrisen till trots.

Tack alla gamla arbetskamrater! Och tack företagsledning, som inser hur mycket sådana här tillställningar betyder för många.

Som ett litet PS vill jag kommentera vad jag såg på TV i går. Det var debatt om regeringens stränga regler för deltidsanställda cancersjukans tvång att söka annat, nytt heltidsjobb om inte den ordinarie arbetsplatsen kunde erbjuda den sjuke heltidsarbete inom ett år. Där vittnades det om att svenska arbetsgivare gör väldigt mycket för att hjälpa sina cancersjuka anställda med rehab, omplacering och stöd av olika slag. Inte för att vi pensionärer är cancersjuka men här jämställer jag faktiskt Cederroth med dessa "goda företag" som bidrar med så mycket värme, empati och glädje.
Som "mindre goda företag" anser jag försäkringskassan vara som kräver att dessa mycket sjuka ska söka heltidsjobb, med vad och var som helst i Sverige.

1 kommentar:

Sara sa...

Vad trevligt att de ordnar en "jullunch" för er som inte jobbar längre. Förstår att det var mycket uppskattat!