tisdag, november 23, 2010

Underkastelsen av Stefan Jarl

Systra mi och jag var på bio på Kulturhuset i Rättvik i kväll. Naturskyddsföreningen tillsammans med Folkets bio(?) visade filmen Underkastelsen av Stefan Jarl.

En verkligt omtumlande film. Den visar på den smygande katastrofen med alla främmande kemikalier i vår miljö och vad de gör med oss människor.  Experterna i filmen menar att kemikalierna i vår omvärld är ett större hot än klimathotet.  Bl a finns det skäl att anta att den kemikaliecoctail som ett foster får i sig under fostertiden samt under amningen är orsaken till allergier, diabetes, fetmaexplositionen samt många av de "bokstavsbarn" som finns idag. Männen får sämre spermakvalitet och i Danmark är 7% av alla födslar tillkomna genom "konstgjord" befruktning!

Under den efterföljande diskussionen påpekades att vi kan göra en del i alla fall för att förbättra miljön. Det nämndes bl a att välja politiskt parti efter vad de lovar att arbeta för, köpa begagnat, köra mindre bil, äta ekologiskt odlat mm. Själv tror jag att vi bör försöka leva så plastfritt som möjligt, använda naturmaterial i största utsträckning och laga maten från grunden för att undvika bekämpningsmedel, konserveringsmedel och "E-nummer" så mycket som möjligt. Och naturligtvis sopsortera ordentligt!!

Se filmen! Den är en bra undervisningsfilm och ger impulser till kamp mot dessa artfrämmande ämnen.

Inga kommentarer: