måndag, mars 14, 2011

Vatten på fel ställe

Tänk vad några vattendroppar kan ställa till med! En av medlemmarna i vår bostadsrättsförening lade märke till några bruna fläckar på parketten. Tillsammans slog vi våra kloka huvuden ihop och beslöt att för säkerhets skull anmäla det hela som eventuell vattenskada.

Det har nu konstaterats att ett avloppsrör (från våningen ovanför) hade en liten läcka. Vattnet har under lång tid sedan sipprat ut och sugits upp i väggarna till badrum, kök, grovkök, vardagsrum och hall. Letat sig ner under de olika golvmaterialen i alla rummen. Stilla och smygande har det sugits upp av gipsskivor i väggarna, trösklar och socklar och underliggande betonggolv.

Jag lider med medlemmen som kommer att få en jobbig vår och kanske t o m sommar. I stort sett hela lägenheten måste restaureras. Så kan det gå när lite vatten hamnar där det inte ska vara. Jag hoppas dock att medlemmen kan tröstas av vetskapen att det trots allt inte kan mätas med tragedin i Japan.

3 kommentarer:

Sara sa...

Med Japan i bakhuvudet kanske det känns svårt att klaga, men det är inte roligt med en vattenläcka. Värst är det ju när det har droppat så där länge så att vattnet har sugits upp en lång tid.

Gunilla sa...

stackars människa!!
och stackars japaner!
undrar om de får evakuera hela jäkla ön??

Brittis sa...

Gunilla: Ja, dom har ju inte mycket plats att evakuera till.