söndag, januari 04, 2009

Besök på Kupolen

Idag gjorde vi Tanter, 4 st, en utflykt till den stora staden Borlänge. Det var 25 grader kallt när vi startade men bilen hoppade villigt igång.

Vi kom till Kupolen kl 11.01, alltså kan man säga att vi nästan "hängde på låset". Raka vägen till konditoriet och tog kaffe och ostfralla. Supergott.

Tant E skulle köpa dator och det var, klart uttryckt, på tiden. En laptop till ett fyndpris skulle det vara. Systematiskt besökte vi alla butiker som tillhandahåller sådana varor på Kupolen inkl. OnOff och ElGiganten. Till sist blev det PhoneHouse (tror det heter så) på plan 3 som fick äran att dra tant E:s kontokort. Imponerande mängd minne. Det räcker både till barn o barnbarn.

Därefter besökte vi, också systematiskt, alla klädbutiker. Inga napp. Alla kläder är ju för tjejer i nedre tonåren. Vi enades om att affärsidkarna inte inser vad de missar när de inte skapar kläder för oss tanter. Det är ju vi som är kapitalstarka och har massor av pengar i madrassen som vi då och då vill sätta sprätt på. Iofs har ju jag deklarerat att jag i fortsättningen bara ska handla på Second hand-butiker (se förra inlägget) för att inte gynna den osmakliga uppmaningen från politikerna att vi ska handla mer för att få hjulen att snurra fortare. Men tacos-mix blev det i alla fall på tacos-baren på plan 3. Gott.

Tant U köpte en lampa och tant E en ljusslinga på rea att användas till nästa jul samt någon sorts nagelförstärkning och trosor. Tant M köpte en påse apelsiner och jag bananer, hårfärgning, bröd och tidningen. Se´n åkte vi hem.

Inga kommentarer: