tisdag, januari 20, 2009

En tur till soptippen.

Halv snöstorm idag. Nu när vi bestämt att göra en tur till tippen med överblivna granar mm från julfirandet i bostadsrättsföreningen. En lapp i lådan till alla att de kunde ställa ut sina barrande granar samt annat som ska på deponi. Så hyr vi en släpkärra och gör en tur till tippen. Det sparar många sköna 100-lappar åt föreningen och håller nere "hyrorna".

Uppe på tippen blåste det rejält. Jag skulle bära en stor hopvikt kartong som innehållit en TV och blåsten tog i den som ett segel och jag hade problem att hålla mig på rätt köl.
När vi kom hem var det skönt att bli inbjuden till U på kaffe och pepparkaka.

I kväll ska vi ha syjunta. Jag har bakat en kardemummakaka som jag kallar för Björnökaka. Receptet kommer från 60-talet då vi bodde i Västerås, inte långt från Björnön. Jag vill minnas jag fick det av en granne, Inger Lindwall, som var en fena på att baka.

4 kommentarer:

Inger sa...

hoppas att du läst receptet den här gången! Vill minnas att den var ganska torr när du gjorde den sist......

Brittis sa...

Den här gången hade jag i ordentligt med smör. Men den blev kompakt ändå. Kan bero på att jag använder en mindre lämplig form. Kakan blir torr pga av att formen är för låg och har för stor öppen yta. Den lämpliga formen ligger ute i stugan. Och den är väl insnöad nu, förståss.

Anonym sa...

Nu har jag läst soptippen i tre dagar! Har Du inget nytt?

Brittis sa...

Soptippen?