torsdag, januari 15, 2009

Virus - och kanske mer!

Idag stolpade jag iväg till VC för besöket hos dr Larnefeldt där proverna jag tog tidigare skulle gås igenom och ytterligare prover tas som ingår i Hps2 Thrive-studien. Som vanligt var ASAT-värdet för högt.

Doktorn: "Känner du dig frisk?"
Jag: "Ja, förutom att jag just nu är väldigt förkyld så känner jag mig OK".
Doktorn: "Ditt förhöjda ASAT-värde känner vi ju till och håller under uppsikt men ditt sockervärde är mindre bra och måste undersökas vidare. Dina blodfettvärden är bra och ditt EKG visar ingen förändring förutom spåren efter din hjärtinfarkt och en propp i hjärnan!"
Jag: "Vaaa!! Hjärtinfarkt vet jag inget om. Det sades ju att det var svår hjärtsvikt med hjärtförstoring. Proppen i hjärnan var inte helt säkert utan kunde vara den sk kristallsjukan."
Doktorn: "Hmmmm".

Så här står jag nu och vet varken ut eller in. Inte för att det spelar så stor roll. Jag blir ju varken friskare eller sjukare av att veta alt. inte veta om det är det ena eller det andra. Men jag är ju så´n att jag vill VETA.

Men dom detaljerna får vänta. För nu ska jag iväg och ta ett långtidssockervärde (vad det nu heter). Mitt morgonvärde innan jag ätit var 7,2. Alltså för högt. Men jag vet, från tidigare mätningar jag själv gjort att det alltid är högt på morgonen men sjunker ner mot 5 framöver dagen. "Konstigt", sa doktorn. "Det brukar vara tvärtom." Men jag har för mig, att jag har läst att det förekommer. Men det sa jag förståss inte. Gissa vem som kommer att sitta uppkopplad mot cyberrymden ett tag?

2 kommentarer:

Bror sa...

Tjena. Jag tror du går upp på nätterna och stoppar i dig snask och andra onyttigheter utan att du vet av det. Sömngångare.

Brittis sa...

Nejdu, det gör jag inte alls. På nätet har jag läst en annan förklaring som låter logisk. När kroppen stressar igång på morgonen produceras mer blodsocker som inte kroppens insulin hinner ta hand om (insulinresistens?). När man har ätit lite och kroppen startar insulinproduktionen så sänks blodsockret. Låter logiskt.