torsdag, januari 01, 2009

Softat färdigt

Nyårsdagens em.
Av princip brukar jag inte avge nyårslöften för jag följer dom inte i alla fall. Den här gången gör jag dock ett undantag. Jag har bestämt mig för en promenad varje dag. Men idag gjorde jag ett undantag från löftet. Det var för kallt. -20 grader. Blev lite varmare längre fram på dagen, -11 grader, men då började solen gå ner. Så jag hoppar över idag ;=).

Annars börjar allt räta till sig. C var in på magnetröntgen i måndags och vi får väl svar så småningom. Tydligen började spänningen och oron från den oroliga julhelgen släppa (se tidigare inlägg) för tidigt på måndagkvällen fick jag ett riktigt bakslag. Jag blev fruktansvärt trött, ville bara sova och kände en enorm sorg. Jag stöp i säng redan kl 19 men kunde inte sova. Allt var nattsvart och jag fick kämpa med både gamla och nya inre, mörka skuggor ur mitt minneskartotek. Timme efter timme fick jag gå igenom smärtsamma minnen. Jag fick plocka fram allt mitt förnuft och försöka blanda förnuft och känsla för att bearbeta allt som dök upp. Men det var ett reningsbad. Gamla obearbetade känslor blev förhoppningsvis mindre smärtsamma. Det ger sig väl. Men så oerhört glad jag är för inflytandet från Martinus världsbild. Det ger en stabil och god grund att stå på i alla livets skiften.

När jag läser igenom de inlägg jag skrev under juldagarna så märker jag att jag tydligen sätter upp ett mentalt skydd med hjälp av humor. Det är inte så dumt under perioder när det krävs att man agerar, men man ska nog räkna med att det skyddet kan bytas mot ett senare bakslag.

Nåja, nu känns allt bra igen och nu väntar vi bara på läkarbesked efter röntgen.

4 kommentarer:

G sa...

Det är starkt att möta sina demoner! Många hade nog tagit en sömntablett och flytt!
*kram på dig, syster*

Anonym sa...

Har ni inte gatulysen i Rättvik ?
Och vad jag vet så finns det inget dåligt väder utan bara dåliga kläder eller dåliga ursäkter

Inger sa...

ja håller ni på så där med promenerandet, så måste väl jag ta itu med det oxå! För hälsan!!!!
Få se, G en kvart, du 20 min - ska jag ta 10 min eller 25??? Ska sova på saken.

Skönt att höra att du har repat modet igen, många gånger hjälper det att sova, då är det lättare att se nyktert på saken. Kram

Inger sa...

Sköna färger på bloggen din - lite piggare än det där gröna!