söndag, januari 11, 2009

Hemma igen

Nu sitter jag säkert vid min gamla ångmaskin igen. Efter en ganska hektisk dag.

Vår lilla tös skulle på jobb i fredags kväll då hennes bil helt plötsligt drog sin sista suck(se hennes blogg). Någonstans åt Sundbornshållet. Den var sedan länge färdig för skroten så det var inte så konstigt. En snäll man förbarmade sig och körde henne hem.

Igår ägnade hon sig åt att på Blocket försöka skaka fram en billig bil och det var livlig telefonkonferens mellan henne och oss i stugan. Sent igår kväll hittade hon en bil som passade både plånbok och avstånd. Den stod i Mora. Och hon skulle på jobb i Mockfjärd idag kl 13.30. Panik.

Det slutade med att C och jag åkte till Borlänge tidigt i morse, hämtade upp tösen med hela hennes jobbarsenal samt körde henne till Mora så hon fick inspektera och provköra bilen. Hon fick den faktiskt till ett mycket bra pris. Nästan helt nya dubbdäck samt bra sommarhjul gjorde att hon fick bilen nästan gratis. Vi körde sedan efter henne (för att kolla att hon inte fick motorstopp eller något annat elände) till Rättvik. Hon måste ha hunnit till jobbet i Mockfjärd i tid. Vi har i alla fall inte hört något och det betyder väl att allt har gått efter ritningarna.

Så nu är allt som vanligt igen.

Inga kommentarer: