måndag, juni 01, 2009

En dag som alla andra, dvs en aning förvirrande.

Jaha. Nu har C försvunnit tillsammans med sin bror J till okända mål i Norge. Okänd hemkomst. Och med dom försvann kameran! Jag känner mig oklädd och ensam utan den. Typiska abstinenssymtom.

F ö har jag tillbringat dagen med att lämna in bilen på service, tillbringa ett stort antal timmar i en skön trädgårdssoffa hos grannen med kaffe o tårta. Dessutom har jag stökat undan ett antal surdegar rörande bostadsrättsföreningen.

Hur vimsig får man vara egentligen utan att diagnoseras som otillräknelig? Jag har nämligen sålt en grej på Blocket och uppgav mitt gamla postgironummer som vi inte använt på flera år. Vi använder bankgiro numera så det gamla pg:t har bara hängt med. Dosan har legat och skräpat i skåpet, lösenordet var sedan länge bortglömt och kunde inte hittas. Så nu kommer jag inte åt pengarna. När jag ringde kundtjänst upplystes jag om att ett pg kostar 12:-/månad. Nu får jag invänta Blocketpengarna och sedan gå in på Nordea och måste då betala 50?:- för att få mina pengar. Det finns några hundra kvar på kontot och jag undrar hur många år de hållit på att dra sina 12:-/månad. Men nu säger jag upp kontot.
Dessutom har jag gjort bort mig grundligt idag när jag sade till en granne att hon inte var styrelsemedlem utan "bara" suppleant i bostadsrättsföreningen. Det var bara det, att hon valdes in som ordinarie styrelseledamot på det nyligen genomförda årsmötet. Och det är jag som är ordförande och borde ha stenkoll. Så nu måste jag stryka medhårs ett tag.

Nu ska jag ge mig i kast med dagens sista uppgift. Jag ska lägga över ett antal foton på en CD. Jag har hållit på under många år med datorer men jag har aldrig tidigare överfört foton till en CD eller DVD! Tror ni jag lyckas?

PS: Nu är det en ny dag, klockan har hunnit bli 01.22 och jag har INTE lyckats få över bilderna till CD. Jag tog ett USB-minne i stället. Det gick på en minut. Dom rackarns minnena är så små och naturligtvis har mitt på 4 GB försvunnit trots att det satt ett orangefärgat band på det. Ett sånt som alla ungar går omkring med i byxfickan med bandet hängande nere vid knävecken. Nån har väl "lånat" det. Jag knöck ett från C (8 GB) i stället. Han är ju i Norge och kan inte protestera. Dags att gå till sängs. Men nu är det så att jag har även tvättat alla lakan i dag (igår) så nu återstår att bädda rent innan jag kan sova. Och så har jag blivit hungrig också. Rackarns!

4 kommentarer:

Taltrasten sa...

Om du har konto på banken och sätter in pengarna direkt dit så sparar du 50:-- + allt det som blev över igår. Fniss!!

Brittis sa...

Jaha! Men jag har inget Nordeakonto och pengarna från i går har jag redan placerat - i tankarna.

Sandra sa...

Hej! Hoppas du kommer åt pengarna. Jag satte in dem på det nummer du gav mig. trist att det blev fel. tack för varorna. Det var roligt att öppna paketet och titta på alla sakerna! Kul att titta in på din blogg.

Brittis sa...

Sandra: Jodå, det kommer att fungera alldeles utmärkt men nog strulade jag till det.. Kul att du hörde av dig och berätta gärna hur det går för dig.