tisdag, juni 16, 2009

Jag kräver: @-tecknet (snabelA) ska ha en egen tangent!

Strålande sol här i stugan. Men blåsigt. Och vi som tänkt elda ris efter vårens avverkningar. Men det blir gräsklippning i stället och så har jag tänkt försöka få C att assistera mig med att få upp den där bautastenen som jag grävt fram för att inte äventyra gräsklipparen. Jag trodde att det var en liten, liten sten - vilket visade sig vara fel.

Men en annan sak. Varför har ingen IT-designer tagit fram ett tangentbord med bara EN tangent för kanelbullen (@-tecknet)??? Jag har för små händer för att med en hand nå mellan @-tecknet och AltGr-tangenten. Eller placera i alla fall de två nödvändiga tangenterna så nära varandra att man når med en hand. Det är stört omöjligt att t ex samtidigt med en telefonlur i handen eller medan man antecknar, skriva in Alfakrullen. Båda händerna behövs till det. @-tecknet skrivs så ofta så det kan gott föräras en egen tangent.

Systerdotter M (länken finns i länklistan): Det här vore väl något för dig att lobba för. Du som är inne i smeten, så att säga. Men du är ju snart upptagen med annat, förståss.

5 kommentarer:

Sara sa...

Jag vill också ha en egen knapp för @-tecknet!! Det vore väldigt fint!!

Anonym sa...

Annars finns det ju mjuvara för Windows där man kan ställa in vilken tangent du vill använda för tex @ , personligen tycker jag att det låter enklare än att uppfinna ett nytt tangentbord, freeware finns: microsoft keyboard layout creator (msklc.exe)

Ha en bra dag!
/A

Bror sa...

Ibland önskar jag att ni bara hade EN tangent totalt sett. Och det borde vara "sleep". Då skulle inte så mycket hända....

Brittis sa...

A: tusen tack. Ska undersöka om det är något för mig.
Käre Bror: Jag vet att du har det jobbigt just nu. Med flytt och allt.
//Storasyster

Kiara Och Kovu sa...

mamma: ser du inte att håkan vill att NI bara ska ha en tangent *fniss*