tisdag, juni 02, 2009

Kvinna - varning för Husqvarna R152SV gräsklippare


Om du är kvinna - vägra acceptera en gräsklippare av märket Husqvarna R152SV. Eller gör klart för partnern att du vägrar hjälpa till med gräsklippningen.


Gräsklipparen är gjord för en stor, stark karl med stora händer. Själv är jag ganska liten till växten och har små händer. Det gör att jag inte når fram till gashandtaget annat än med yttersta fingerleden, eftersom jag samtidigt ska hålla klipparens handtag. Det gör naturligtvis att körningen blir ryckig och osäker. Dessutom är klipparen alldeles för känslig på gasen. Eftersom jag måste försöka gasa genom att hålla handen långt inne vid gashandtagets bas för att få grepp runt handtaget, så ger även en mycket liten dragning ett stort utslag.


En annan sak. Hur i h*e kan man ha klipparen bakhjulsdriven??? Det är ju lögn att ändra riktning på ett bra sätt. Då vill man ju trycka ner handtaget när man ska svänga. I stället måste man lyfta på klipparen och svänga på framhjulen. Nej, jag är inte alls nöjd.

7 kommentarer:

Inger sa...

Skaffa dig en get!

Taltrasten sa...

Det finns åk-klippare i affären. C investerar!!

Sara sa...

Den lät inte vidare rolig!!! Jag hade tvärvägrat att klippa gräset... iofs gör jag aldrig det ändå :)

Brittis sa...

Det därmed get låter trevligast, det blir billigt. Den finns ju redan i huset.

Gunilla sa...

?? Menar du att C är en gammal bock??

Anonym sa...

Lät den brum-brum? Gick du på rätt sida av klipparen? /Bror

Brittis sa...

G: Jag sa "get".
Bror: Jag vet vad som är fram o bak på en gräsklippare. Och jag klippte färdigt gräsmattan också. C är ju som bekant i Norge och gräset väntar inte snällt att växa.
*Skratt*