onsdag, januari 20, 2010

Filosofiska gruppen från Rättvik och Leksand diskuterar.



I kväll var det dags för en träff med gruppen "Filosofiska rummet". Ett verkligt härligt gäng. I kväll var vi 9 personer från Rättvik/Leksand, alla med skiftande levnadsöden.

Temat som skulle diskuteras var "Från vaggan till graven". Vi dök direkt på graven - nästan. Vi var allesammans rörande eniga om att vi känner oss som tonåringar, typ, trots att vi alla är någonstans mellan 40-70 år. En tyckte det var skönt att höra, för han trodde att han var ensam om att känna så.

Men se´n krisade det till sig. ;=) Hur använder vi den erfarenhet vi samlat på oss under åren som pålägg över våra inbillade tonår? Här blev det livliga diskussioner. Vi fördjupade oss i både molekyler, DNA och energifält. Ett ord som dök upp var "acceptans" (men det kan bero på att det var jag själv som sade det. :-D). Diskussionen kommer med all sannolikhet att fortsätta.

Det är i alla fall underbart trevligt och stimulerande att debattera en massa intressanta ämnesområden trots att man "inte kommer fram till nå´t". Eller i alla fall inte så mycket.

Inga kommentarer: