torsdag, april 22, 2010

Jobbpolitik - ett vackert ord - men som blev så fel!

Jobbpolitik - vilket vackert ord! En politik som verkligen sätter fokus på en viktig del av livet. Och ändå blev det så fel!

Läs inlägget "Forskare och ekonomer sågar alliansens jobbpolitik" i bloggen "Ett hjärta RÖTT" som finns i högermarginalen.

Hur kan regeringen ha beslutat sig för att börja i så totalt fel ände? Vad har dom för ideologi, egentligen? De skapar ett system Arbetsförmedling/Försäkringskassa/Socialförsäkring som inte fungerar. Det har omorganiserats, slimmats, personalen har inte fått utbildning och så har man dessutom kastat massor av människor - arbetslösa, sjuka - rakt i armarna på de totalt oförberedda myndigheterna, som dessutom sitter med alldeles nya, svårtolkade lagar. Dessutom mitt i en finanskris där massor av människor nyss kastats ut i arbetslöshet. Till råga på allt med den inställningen att sjuka människor bara filmar - i alla fall när sjukskrivningen varat en viss tid och att alla arbetslösa är lata och inte vill arbeta. Och kallar det jobbpolitik!

Hur katten kan Alliansen hårdnackat fortsätta driva sin linje om att, trots läkarintyg, envisas att friskskriva människor efter en viss, bestämd tid och kasta ut dom i arbetslöshet? Hur kan regeringen inbilla sig att människor som är sjuka ska bli friskare om de mister sin försörjning? Enligt all forskning tillfrisknar en människa betydligt snabbare om de slipper oron för dålig ekonomi och utslagning. Är dom så fyrkantiga i regeringen?

Visst finns det människor fuskar och det ska naturligtvis beivras men de allra, allra flesta vill göra ett gott jobb och ge sitt bidrag till samhället. Och mitt i finanskrisen tar man då bort en stor del av vuxenutbildningen och stramar till möjligheterna för de som gjort studieuppehåll att på nytt komma in på kurser och utbildningar. Det är ju nu de utbildningsplatserna behövs! För de som blivit arbetslösa, som behöver omskolas, för invandrare och för sjuka som behöver nytt arbete.

Inga kommentarer: