torsdag, maj 31, 2007

Grannen jagar vatten


Vår granne här i området ska sälja sin fritidsstuga och han har under många år via en ledning till vår brunn tagit sitt vatten därifrån. Nu är det så, att vårt brunnsvatten är inte helt tjänligt som dricksvatten och bör alltså inte ingå i en fastighetsöverlåtelse. Det skulle kunna skapa många problem i framtiden.

Så nu har grannen tagit hit en borrfirma och satt igång att borra efter vatten. Tre rör har hitintills behövts. Hoppas det räcker med det.

1976 togs vattenådern till vår brunn ut med slagruta på ca 4 meters djup och den har aldrig sinat. Men tyvärr är det nog en del ytvatten som kommer in som ger uppov till bakterieväxten. Vi och våra gäster har aldrig fått några magproblem av vattnet i vår grävda brunn men risken finns och analysrapporten talar sitt tydliga språk.

Men man kan ju undra om det inte är en viss fördel att kontinuerligt få ett litet tillskott av bakterier. Immunförsvaret stärks kanske av det. I vår familj har vi aldrig problem med maginfektioner (peppar,peppar), vinterkräksjuka t ex är ett totalt okänt begrepp för oss. Men det här törs man ju knappast säga högt. Så jag viskar bara.

Inga kommentarer: