torsdag, juni 04, 2009

Besök på loppis Tulavippan i Gagnef.

Idag har det varit regn och låga moln hela dagen. Trist väder.

Jag åkte till Tulavippan i Gagnef. En hel fabrikslokal med loppis. Jag var lycklig, för nu kunde jag strosa runt och titta på allt i lugn och ro utan att behöva tänka på att någon sitter utanför och väntar på att jag ska bli klar någon gång. Jag gick där minst ett par timmar.

Tulavippan är en ny(?) form av loppis. Man får hyra hyllor till ett fast pris (vanligvis 1 månad, om jag minns rätt), själv ansvara för att det är snyggt och att det fylls på med grejer. Varje pryl ska märkas med pris och hyllnummer och kunden betalar i kassan där priset och hyllnumret slås in. Den som hyrt hyllan/hyllorna behöver alltså bara åka dit någon gång då och då och snygga till bland sakerna, fylla på om det behövs och hämta sina intjänade pengar. Där finns ALLT! Ett ungt par som sätter bo kan möblera en hel bostad med husgeråd och allt för en mycket billig penning på Tulavippan. Jag som applåderar återvinning på det här sättet tycker att det är lysande.

Själv köpte jag en visp (den tillverkas inte längre och jag har länge hållit utkik efter en sådan). Dessutom en bok av Liza Marklund (böcker finns det gott om) och ett set om 5 blyertpennor (jag är storkonsument) med tryckfunktion som passar i min handväska. Allt till det facila priset av 45:- . Men sen förstörde jag alltihop genom att också köpa kaffe och en alldeles färsk munk för 25:-.

Nu sitter jag i stugan med laptopen och myser vid brasans sken. Sen ska jag äta en sen middag och kika på TV. Jag har redan EU-röstat men nu måste jag ju lyssna vidare så jag vet om jag röstade fel. Sen blir det nog Lizas bok. Det tycks bli en sen kväll.

PS: Nu VRÄKER det ner. Sjön syns nästan inte i regndiset trots att det bara är ca 50 m ner till sjön. Jag får elda lite extra. Hoppas C och brodern J har lite bättre väder under sin rundtur i Norge. De är i Åndalsnäs, hörde jag.

5 kommentarer:

Bamses ma sa...

Hallå så mysigt du har det då. Brasa, stuga, bok och ensamhet!!!
kul för killarna att kunna åka iväg.Hoppas att det går bra för dem. Vi har haft en toppenvecka Anna och jag. Kändes gott för alla leder. Men hemma igen är det ju kallt. Jaja sommaren ska väl komma nångång eller hur? Ha det så gott och lev väl. Glöm inte vinglaset vid brasan. Kram AL

Sara sa...

Vad kul att gå på loppis. Roligt när man kan fynda massor.

Vad gäller bröderna i Norge så tycker att det ser ut som om de har ganska hyfsat väder i Norge (Jörgen skickar en massa MMS).

Brittis sa...

Bamses ma:Skönt att höra att ni haft det bra. Och vädret blir snart bättre.
Sara: Boken har jag redan läst ut. Det tog halva natten. Några MMS får då inte jag. Men bilderna finns väl i kameran. Jag får tåla mig tills de kommer hem.

M sa...

Vilken bra idé att åka dit själv en dag! Själv har jag bara varit där med man och barn i släptåg och det har inte varit lika lugnt och avslappnande! ...man får komma ihåg att ta med någon som kan köra hem släpvagnen bara... :)

Brittis sa...

M: Exakt *ler*