torsdag, juni 25, 2009

En utflykt till Siljansnäs Naturum och Airpark


Varmt idag. Väldigt varmt. Men vi tog i alla fall en tur till Siljansnäs Naturum, där det pågick 3 (!) utställningar. En mycket trevlig plats att ha som utflyktsmål. Alex var imponerad och intresserad och blev alldeles betagen i ett ametistkluster, som jag naturligtvis inte kunde neka honom. Dessutom fick han mig att följa med ända upp i tornet. Oändliga trappsteg!


En fika med våfflor och tillbehör blev det hos Buffils Anna och sedan åkte vi naturligtvis till Siljansnäs Airpark. Flygbyn börjar ta fart nu och åtskilliga hus är mer eller mindre klara. Det syns att där finns många nationaliteter. Byggstilen varierar väldigt. Enda kravet är tydligen att det ska vara byggt i trä. Bilvägarna är fortfarande ojämna och steniga men taxibanorna fram till hangarerna vid varje hus är asfalterade och klara! Det helt osannolika Biggles kafé motstår alla funderingar och argument.
Dagen avslutades med grillning på altanen och en fisketur på sjön. Alex fick en aborre som han sedan fick rensa själv, steka och äta på en knäckebrödmacka och ett glas mjölk.

1 kommentar:

Sara sa...

Det låter som om ni har haft en trevlig dag.. Mums vad gott med våfflor!!