måndag, mars 15, 2010

Lars Vilks och hans rondellhund

Jag kan inte låta bli att tycka till om Lars Vilks och hans rondellhund. Visst ska vi ha yttrandefrihet men som jag ser det så är detta en ren och skär provokation. Att använda yttrandefriheten bara för att håna.

Enligt vårt sätt att se är det inget olämpligt att visa bilder av människor men för islamtroende är det mycket olämpligt, speciellt av Mohammed. Ska vi inte ta hänsyn till det, då? Vart har ren och skär artighet tagit vägen? När vi åker på semester till Thailand, t ex, lär vi oss att det är oartigt att vända fotsulorna och handflatorna mot en thailändare och efter bästa förmåga försöker vi visa den hänsynen även om vi egentligen inte förstår vitsen med det. Men vad Vilks gör är att provokativt reta upp folkgrupper från mellanöstern och när de blir förnärmade kommer han dragande med yttrandefriheten. Vore det inte så allvarligt skulle jag kalla det barnsligt.

Sedan är det en annan sak, att ingen skall få hota och mörda för att de/han/hon blir förnärmad. Men det är en annan historia.

1 kommentar:

Anonym sa...

Hej!
Jag vill bara säga att Lars Vilks inte alls är ute efter att testa konstens gränser! Se följande artikel: http://kulturkritikern.blogspot.com/2010/03/nu-ar-vi-alla-antisemiter-och-homofober.html