tisdag, juli 27, 2010

Varning för Electrolux kyl/frys ERB40402W

Nu är jag arg igen! På vår Electrolux kyl/frys ERB40402W som vi köpte år 2006 när vi renoverade köket. Jag litade på att varumärket Electrolux skulle borga för en bra och ändamålsenlig produkt och skåpet skulle vara av bästa energiklass, A+. Vi litade på att installationen skulle bli korrekt utförd eftersom den utfördes av personal från affären.

Men så besvikna vi blev. Från första början förde den oväsen. Det bullrade, kluckade, brusade och slog i ledningarna med jämna mellanrum. Vi har efteråt läst att det är viktigt att kylmediet får sätta sig ordentligt innan kylskåpet sätts igång. Men det gjordes aldrig, installatören satte igång skåpet, önskade lycka till och for sin väg. Vi trodde att det skulle rätta till sig med tiden. Något bättre har det blivit men ännu inte helt bra efter 4 år.

Vi har också blivit varse att layouten är urusel. Det går inte att utnyttja kylskåpet på ett bra och ändamålsenligt sätt. Avrinningshålet täpps lätt till om is hinner bildas bakom någon förpackning som står för nära bakre väggen (varför finns det inte en liten list som hindrar att en förpackning kommer för nära väggen?). När avrinningshålet inte fungerar rinner vattnet längs kylskåpsbotten och sedan ner på dörren till frysskåpet. Där läcker det in i frysen, alldeles kristallklar is bildas och plötsligt upptäcker man att dörren till frysen inte håller tätt.

Och den där "välvda digitala visningen" som dom skryter med!! Den är riktad uppåt mot taket så jag måste plocka fram hushållsstegen när jag ska läsa av temperaturen!!!

Problemet med isen går ju att hantera. Värre är att utrymmet är så illa disponerat och i viss mån oljudet från kylmediet. Den välvda digitala visningen är bara skrattretande. Kostymklädda matchogossar som designers. Ingen tanke på att det oftast är småväxta kvinnor som sköter kyl/frysvarorna i ett hem.

Våran 15 år gamla kyl/frys från Elektrohelios i sommarstugan är mycket, mycket bättre. Inget oväsen, ingen isbildning, inget ovälkommet rinnande vatten och den sväljer all mat till både oss och många gäster.

Inga kommentarer: