fredag, juni 22, 2007

Flotten sjösatt i sjön Molnbyggen!

Idag är det midsommar. Regnet lyser med sin frånvaro och det är ganska högt i tak. Det bådar gott trots supervarning från alla meterologer.

I går stoppade vi i flytblocken i facken under flotten. Dom här blocken är högre än de tidigare så nu ligger flotten högre över vattenlinjen och det kan bli lite svårare att ta sig ombord. Jag undrar om propelleraxeln når ner till vattenytan. Det ska vi prova idag. Annars får vi göra om motorfästet. Flotten är också lite vingligare än jag minns, men det kan vara inbillning.

Det ska i alla fall bli trevligt att kunna komma ut på sjön igen. Vi har nämligen ingen "vanlig" båt utan det här är vårt sätt att färdas på det våta mediet. Säkrare färdmedel på vattnet får man leta efter. Den kan inte välta eller sjunka och vi har en badstege att klättra upp på om olyckan skulle vara framme. Får se om vädret tillåter att vi äter vår midsommarmiddag på sjön.

När C har vaknat ska jag jaga ut honom att hugga en fin björk att smycka brokvisten med. Ett rejält fång blommor ska jag plocka också.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Glad midsommar,,syrran!
Hoppas du får en helt underbar kväll!/G

Kicki sa...

Vi önskar det samma!!!!