torsdag, juni 14, 2007

Pelargonresa till Torsåker med SPF

I dag var jag med om en trevlig utlykt till Bergabacken i Torsåker med SPF (pensionärsföreningen). Det var pelargoner och åter pelargoner som lockade.

Bussbolaget Marks med chauffören Olgard Larsson stod för transporten. Jag klev på i Rättvik och från bussens höga utsiktplats kunde jag återigen konstatera hur vackert Rättvik är. Färden gick delvis i ösregn men framme i Torsåker lyste solen och Bergabacken lockade med sina mysiga små hus och ett imponerande växthus.

Pia Walldau välkomnade oss och berättade om hur hennes pelargonhobby till sist blev hennes yrke och hur verksamheten gradvis växt. Efter kaffe med doppa i caféet (smörgås och pelargonkaka) och omgivna av meterhöga pelargoner släpptes vi lösa i växthuset. Inte visste jag att det finns så många sorter!

Det blev tre sticklingar som jag bara inte kunde motstå och dessutom beställde jag ytterligare tre sticklingar som saknades för närvarande. Det var jättebra att hon hade fullstora exemplar att titta på och välja från. De beställda kommer nästa år. Den som väntar på något gott .... osv. Den ena heter Lövsta och blomman har precis den där ljuvliga röda färgen utan ens en aning av blått.

Vi var lite tidiga vid hemfärden så för att hålla tiden så lotsade Olgard oss runt i Falun. Vi gjorde en sväng förbi Lugnet där det pågick hopptävlingar (med häst, alltså) och TV-huset. Vi gjorde en sväng in bland Faluns trånga gränder och fick utpekat Banken (där han bor), var han brukar parkera bussen och Grand Hotell där han bor när han är osams med frun (sa han). Och till sist en tur till gruvan. Riktigt underhållande. *skratt*

Så nu sitter jag här i stugan, sorterar intrycken och ska strax varsamt plantera mina nyförvärv.

2 kommentarer:

Anonym sa...

försökte ringa dig idag.. men va fan.. *S* hade inte numret till stugan. Försöker ringa dig i morgon förmiddag?

Brittis sa...

Vidarekopplat från hemmet. Så ring tidigt.