onsdag, juni 13, 2007

Min grönsaksodling

För evigheter sedan sådde jag diverse fröer i små sålådor inomhus. Såg framför mig ett dignande trädgårdsland fullt med nyttiga grönsaker.

Det tråkiga är bara att jag inte har några beredda trädgårdsland. Däremot ett enormt vildvuxet parti mellan gräsmattan och sjön, fullt med lupinier (jä-la ogräs), meterhögt gräs och massor av brännässlor.

Samtidigt växer mina plantor som ogräs ;=) och hotar spränga sina krukor. Och inte kan jag kasta dom, heller! Nänns inte.

Vad göra? I går (svalkan som kommit gör ju att man kan röra sig) åkte jag till Granngår´n och köpte två pallkragar, röda, á 179:- och tre säckar (Weibulls Terrassjord Pro) för 99:-. Summa 459:-. Det blir dyra grönsaker, vill jag lova.

I går fick en del av gräsmattan ge vika för pallkragarna intill vårt soldäck . Jag har lagt tidningar i botten samt ett lager markduk, allt för att hålla otillåtna rötter på plats. Jag har ett par säckar plantjord från förra året som jag lagt i botten. Så ska jag lägga ett rikligt lager väl brunnen kompost och överst den nya terassjorden. Så nu ska det väl vara sjutton om inte sallad, grönkål mm som trängs i byttorna ska snabbt ta sig och bli gigantiska.

I dag ska jag färdigställa bäddarna och sätta ut plantorna. Temperaturen är idealisk för sådant arbete, +10 grader ute.

Det vildvuxna partiet ner mot sjön (ca 30 m) har jag funderat på att bereda genom att låna hit barnbarnets häst eller låna några får. Det vore väl sjutton om det inte skulle bli ordning på det då.

2 kommentarer:

Kiara Och Kovu sa...

RoundUp kan du ju spruta på först. Då dör allt ogräs ju *ler*

Brittis sa...

Nix