lördag, januari 05, 2008

IT-krångel igen!

Nu är klockan 23 och jag har hållit på hela eftermiddagen och kvällen med den här mp3-spelaren. Började till sist något så när förstå vad det handlade om. Och tack och lov så kom Ullas barnbarn Per (han har faktiskt själv barn också) och löste upp knutarna och jag kände att jag fick bekräftelse på att jag var på rätt väg. Han är lugn och saklig, en utmärkt lärare.

Se´n försvann han till sitt. Och där satt jag.

Nu är det så, att C skulle ju inte vara sämre. Så i går köpte han en mp3-spelare på Claes Ohlson (var annars?) som rymmer 4 GB. Det är annat än mina 512 MB, det. Han ville ha Mark Levengoods "Sucka mitt hjärta men brist dock ej" (talande titel) inspelad. Han fick den i julklapp för ett år sedan och i kartongen fanns, förutom en mp3-skiva, också flera CD-skivor. Han har lyssnat på den i CD-spelare men nu ville han alltså ha den i en mp3-spelare på flyget när vi åker. Vi ska ju, gubevars, på semester och det behövs minsann!

Nu visar det sig att den skivan lagras i Zen:s Creative-format (vad det nu heter med ett finare ord) och nu har det formatet tagit över hela vår dator och ingenting annat släpps fram. Och det går inte att spela upp i C:s mp3-spelare!!!!!! Och jag vet inte hur man byter format! Filerna kommer automatiskt upp i Creative och det är lögn att komma på hur man byter. Jag har sökt på hjälpen i datorn. Anvisningarna är långa som mellan jul och påsk och jag orkar bara inte försöka förstå det!!!

Nu är det snart midnatt och jag har bara kommit halvvägs. Jag börjar tro att det är bättre att släpa på några böcker i stället.

Och varför är displayerna så förbenat små på dom där spelarna?? Och ikonerna är pyttesmå, otydliga och uppstuckna under kanten på displayfönstret så ljuset inte faller på dom. Jag börjar tro att elektronikmakarna gör det med flit. Vi åldringar dör av upprördhet och blodstörtning och då blir det billigare för ungjävlarna!

5 kommentarer:

Anonym sa...

hm, du ska gå in på din dator och ändra markering för huvudspelare. Hittar du den inte, kalla på brorsan!

Brittis sa...

OK, tack
Ny dag, nya utmaningar!

Anonym sa...

Testa genom att öppna den spelare du vill använda, gå in på fliken Verktyg - alternativ. Välj Filtyper och bocka i att den ska vara spelare för de filtyperna. Tror att det ska fungera - men det är bara en gissning förstås!
Good Luck! /Inger

Anonym sa...

Har C installerat sitt prog som följde med Mp3-spelaren, det prog måsta han nog använda för att han ska kunna spela upp det. Om du högerklickar på en musikfil och väljer öppna med, välj prog.... sedan kommer en ruta upp där du väljer vilken spelare du spelar upp musiken i, du markerar Windows media player eller det prog du kör musik i, längre ner på sidan hittar du en ruta där du bockar i "Använd alltid detta program för att öppna den här filtypen" och sedan ok... Nu öppnar datorn alla musikfiler i det programet du valde :-) P3R...

Brittis sa...

Oh, tack för alla tips. Jag ska prova. Men nu ska jag åka skidor.