onsdag, januari 09, 2008

Något som katten släpat in till vårdcentralen?

Av olika orsaker har jag ansetts lämplig att deltaga i en stor medicinsk studie som föranleder täta kontakter med vårdcentralen.

I morgon ska jag till VC för ett provtagningsbesök. I min almanacka har jag noterat "urinprov" och "ej fastande". Så började jag fundera på om jag borde ha med mig prov på morgonurin. Beslöt i dag att ta mig en promenad dit för att dels ställa frågan och dels i så fall få ett rör med hem. Så jag ställde mig snällt i den lilla kuren för att där invänta att någon vänlig sköterska skulle ta sig an mitt problem. Jag hade kollat att jag kom inom öppettiden.

Jag väntade och väntade. Jag såg att det satt folk bakom en gardin i ett inre rum. De tittade på mig och tittade sedan bort igen. Folk gick förbi därinne, tittade och gick vidare. Ingen såg ut att vilja ta sig an mig. Jag kände mig alltmer obekväm där jag tålmodigt stod och väntade och jag började känna mig som något som katten släpat in.

Till sist ilsknade jag till. Ska katten stå här och krusa. Så jag lämnade kuren och gick min väg. Vi får väl se i morgon om jag borde ha haft ett urinprov med mig. I så fall ska de få förklaringen till att jag inte hade något med mig!

3 kommentarer:

Inger sa...

Hade du gått in i kuren? den t.v? Där brukar man bli emottagen. Vad gäller provrör, det bör vara morgonurinen och du får väl kissa i en medicinburk eller nåt, tror att det är lättare än att träffa röret!

Brittis sa...

Kuren till höger, menar du väl?
Den som man kommer till när man har passerat alla fantastiska förstoringar från gamla Rättvikare och sedan svänger till vänster där väntrumsstolarna står. Då ligger kuren rakt fram, eller hur?

Brittis sa...

Jag tror, att jag struntar i att ta urinprov med mig. Jag känner mig nämligen lite stött i kanten.