måndag, maj 12, 2008

KBT Lektion 5, teoridelen är slut

Jaha, så var det sista teorilektionen i kväll i den KBT-kurs vi gått. Nu återstår ett par "friluftslektioner". Ett besök hos Solveigs Anna i Sjurberg för att få råd om klädval, köpa käder till specialpris samt ett par inplanerade långpromenader tillsammans.


Lisa o Linda har villigt och proffsigt delat med sig av sina kunskaper i att använda KBT-tänkandet för att uppnå viktminskning. Egentligen har det pratats mycket lite om just viktminskning. Fokus har legat på "tänket". Så undervisningen har varit användbar på nästan alla typer av beteenden. Vi kände snabbt trygghet i gruppen, mycket tack vare Lisas och Lindas bredvillighet att dela med sig av sina egna problem, misslyckanden och andra erfarenheter. Det känns faktiskt sorgligt att ta avsked av gruppmedlemmarna så därför känns det bra att vi får "friluftsdagarna" tillsammans. Dessutom har de lovat oss en uppföljningsträff. Det är i alla fall helt klart att "triangeltänkandet" (se tidigare inlägg) kommer att bli en del i min vardag.


Lisa o Linda har planer på att till hösten starta nya grupper. Jag kan varmt rekommendera dem. Man kan inte undgå att växa som människa och få nya sätt att tänka.

Inga kommentarer: