söndag, maj 25, 2008

Medeltidsmarknad i Leksand

Strålande sol och MorsDags-firad i stugan på altanen. Vad kan man mer begära?

Något senare kom "Kickan " med barnbarnet Sanna. Efter en té-paus på altanen åkte vi till vårens startskott, Medeltidsmarknaden i Leksand.

Marknaden var ovanligt bra. Utökad med mera plats för fler stånd. Massor att titta på och kvalitetsföremål av olika slag. Tornerspel med riddare och hästar. Mat och dryck av diverse slag. Här kan man lätt tillbringa flera timmar. Rekommenderas.

Alex fick ett "luffarschack" av sin mamma, en skinnpåse som kan fläkas ut helt och med spelplanen ritad inne i påsen samt olikfärgade stenar att spela med. Han är tokig i luffarschack. Sanna fick ett trollkors att hänga om halsen. Skall skydda mot bergtagning, enligt sägnen. Den smiddes medan vi väntade så den känns nog extra värdefull av den anledningen.(obs, bilden visar bara hur smycket ser ut)


En helt igenom fin dag.

4 kommentarer:

Gunilla sa...

Kan nog vara klokt att skydda sig mot diverse konstigheter. Ute i Molnbyggen behövs det!*S* Förresten, tycker jag att du ska meditera vid sjön varje dag om att det är friskt igen.. och avsluta meditationen med att högt säga "Vatten, jag älskar dig.."

Du kan ju låta labbet kolla värdena före och efter kanske?
Du som har resurser...
Nu efterlyser man vissa näringspåsar på jobbet..*S* glöm inte bort att posta det idag.. *kram*

Brittis sa...

Det blir i morgon. Det där med posten, du vet.
Apropå sjön och analyser: Tyvärr vet man inte ens vad det är för "gift" i sjön. Bara att fisken inte utvecklar könsorgan normalt. Men nu är tippen stängd och lakvattnet reducerats till ett minimum. Så nu väntar vi oss att sjön tillfrisknar, förhoppningsvis snabbt.

Kiara Och Kovu sa...

Gunilla: Varför kan man inte gå in på din profil???

Anonym sa...

Ingen aning*S*