fredag, oktober 17, 2008

Hå hå ja ja

Dagen började så bra. Kl var 6.30, C sov gott och jag kände mig pigg och utvilad. Smög upp, duschade och tvättade håret, kokade kaffe, läste en stund i en bok jag håller på med, hämtade tidningen och började lösa korsord och Sudoku. Såg fram emot att fortsätta måla på den tavla jag hade på gång. Vardagsguldkanter till max, alltså.


Klockan var ca 10. Telefonen ringde. Det var grannen under, U, som ville bjuda på en kopp kaffe för nu kände hon för att koppla av. Hon hade städat köket, bytt köksmattor, bytt handdukar och duschdraperi i badrummet (det gör hon 2 ggr/år, duschdraperiet alltså) samt tvättat de utbytta detaljerna. Säkert hade hon gjort mer också, som jag genast glömde. Jag kröp ihop lite för vad hade jag gjort (?), men accepterade tacksamt inbjudan. Vi hade inte satt oss förrän grannen M dök upp klädd för en promenad till biblioteket för att byta några böcker samt köpa mjölk för hon skulle baka bullar. Hon hade ont i ryggen för hon hade städat i flera dagar men nu var hon klar.


Vad blev effekten när jag kom hem? Naturligtvis åkte dammsugaren fram. Jag beslöt att tvätta golven också och fick därmed äntligen fick bort några eländiga fläckar som härrör från en blommande kaktus. I sockerfläckarna hade sedan smuts fastnat som retat mig ett tag, men som jag inte gjort något åt. Dammade, plockade bort några filtar mm som legat framme hur länge som helst. Ja, t.o.m soffbordet fick sig en omgång med teakolja. Det behövdes, kan jag lova.


Så nu sörjer jag min förlorade hälsa. Jag kommer säkert att drabbas av allehanda allergier efter den här städdagen. Det sägs ju att man blir allergisk mot allt möjligt om det är för välstädat. Men har jag något val med såna grannar?


Men i kväll kommer samma grannar för en filmafton. Vi ska se "Se upp för dårarna" som C så påpassligt spelat in. Det blir räkor med avokadodip och pain riche samt vitt vin. Blir det en allergireaktion skyller jag på grannarna. Så det så.

4 kommentarer:

Anonym sa...

hoppas att kvällen blev trevlig och att du klarar av allergin, du ska veta att man nyser av damm oxå.

ha det gott
/I

Brittis sa...

Vadå? Nyser jag, så kan det ju inte bero på damm. Det måste vara allergi. Jag har ju har städat. Alltså, välstaädat betyder allergi, Himmel vad det blir rörigt. Att lite vin kan göra så mycket. Men visst är Dårarna kul!?

Taltrasten sa...

Filmen jättebra, vinet, brödet, dippen o räkorna smakade smaskens. Samvaron toppen. TACK!!

Bamses ma sa...

Hallå det låter jättetoppen tycker jag, först städ och sedan avkoppling! Hoppas att ni fick en myskväll. Filmen är bra tycker jag i alla fall. Kram AL