lördag, oktober 25, 2008

Ute i ödemarken

Idag åkte vi ut till stugan. Det är verkligen höst nu. Sjön är blyertsgrå och det går stora vågor. Nästan alla löv har fallit och himlen är mulen. I stugan var det kallt, så det första vi gjorde var att tända eld i spisen. Och golvkallt är det, minsann.

Men nu är det varmt och gott. Termometern visar på 23 grader. Det är alldeles mörkt ute, bara några ensamma ljus syns från hus på andra sidan sjön. Vi har ätit, druckit kaffe och om en stund ska vi titta på "Stjärnor på is" och sedan ska vi titta på "Svensson Svensson". Jag har bäddat upp sängarna så att det inte ska var så kallt när vi kryper ner i sänghalmen.

Så vi har det skönt och vi sänder en tacksamhetens tanke till barnbarnen som fyller vedlåren med ved när de är här. En sådan omtanke värmer.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Vet du vad vi har gjort ikväll? Först var vi bjudna på middag hos Gösta och Ulla - både gott och trevligt och inte så sent heller. Därefter satt vi i vårt nya rum och tog en gin och tonic, +9 grader på utsidan och stark vind, men vi satt helt skyddade, iofs med jackor på men det var njutbart!
/I
och du... vi ska försöka komma ihåg tofflorna!

Anonym sa...

Förresten - tydligen så känner jag inte min man tillräckligt; han gillar matjes och gräddfil! Han är lite 'pälig'

Brittis sa...

Till Anonym 1: Det var som katten. På vår altan blåser det kalla höstsjövindar. Vi ser fram mot att få prova er modell.
Till Anonym 2:Vi satt just och tuggade på pennan över inköpslistan. Tack för påpekandet.