fredag, oktober 24, 2008

Vådan av bomkörning till akuten

I dag hade jag så ont (se tidigare inlägg) så jag sade till C att "nu åker vi till akuten". VC kunde ju bra konstatera att allt var ok. Och det är det inte!

På akuten i Falun beklagade de att jag skulle komma att hamna sist i kön hela tiden, för mitt fall var inte akut. Och det höll jag ju med om. De menade, att det var bättre att jag kontaktade VC igen och ber om en ordentlig utredning. Det köpte jag, så vi åkte hemåt igen.

Vi behövde handla ett par saker så vi åkte in mot stan, konstaterade att det verkade vara mycket ont om parkeringsplatser på "Åhlensparkeringen" och bestämde snabbt att det var bättre att åka till Borlänge, dvs Kupolen. Ingen ger sig frivilligt in i trafikkaoset i Falun. En nätt liten omväg på ca 5 mil, alltså (5x9=45:- bensin).

På Kupolen blev det kaffe och var sin räkmacka (163:-). Varning för räkmackorna där!
Sedan placerade jag C i en bekväm fåtölj under rulltrapporna på Kupolen och begav mig ut på en ny shoppingrunda (kolla föreg. inlägg). Det resulterade i en snygg tunika på Lindex och en dito på KappAhl (men där fick jag 25% rabatt tack vare en snäll, helt främmande dam, som gav mig sin rabattkupong). Men shoppingen medförde i alla fall att mitt konto naggades på bortåt 500:-.

Jag blev i alla fall lycklig ägare till ett par snygga tunikor avsedda för hemmabruk till mina tighs (heter det så fortfarande?). Bra mycket snyggare än mina t-shirts som börjar strama onödigt mycket över mina välfärdsvolanger.

2 kommentarer:

Unknown sa...

Egentligen undrar jag inte alls på varför du har ont i höfterna! Springa så där på kupolen dag efter dag - det kostar på ska du veta. Inte bara i plånboken...

Brittis sa...

Men jag behövde faktiskt lite nytt.