lördag, oktober 04, 2008

Rättviks marknad igen

Rättviks marknad har alltid roat mig. Jag minns 40-, 50-talet då jag alltid fanns på plats för att ta hand om hästarna och korna som fanns där till försäljning. Jag bar vatten och foder för jag tyckte så synd om djuren som fick stå där bundna timme ut och timme in i värmen (på den tiden var det ju alltid vackert väder).

Numera finns det inga djur till salu men mycket att titta på och marknaden har svällt till att omfatta i stort sett hela Rättviks samhälle (heter det så numera?). Jag tycker fortfarande att det är lika roligt att strosa runt där och titta på allt. Och numera när jag bor alldeles intill Knektplatsen så har jag all möjlighet att delta. Men det blir dyrt. Det är ju så enkelt att handla och gå hem med varorna för att sedan göra en ny tur och komma hem med fler kassar. Men det må vara hänt. 2 ggr/år kan jag väl unna mig att frossa.

Att jag skriver just det här inlägget beror på att jag har hittat en sajt som jag rekommenderar er att besöka. Där beskrivs marknadens historia från starten år1891 och framåt. Intressant läsning. Besök sidan och berika ditt vetande!

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jätteintressant!!!
Undrar om jag ska boka in mig där nångång och sälja tomtar?*S*

Brittis sa...

Skulle nog passa bra. Men det var tur att du inte var här den här elgen. Den blåste och regnade bort.